Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Χαμηλές προσδοκίες για τη νέα κυβέρνηση από πολίτες στα Χανιά

Με αμφιβολίες για το αν τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση θα δώσουν λύση στα προβλήματά τους υποδέχονται τον ανασχηματισμό οι πολίτες στα Χανιά Oι πολίτες που συνάντησαν τα “Χ.ν.” επισημαίνουν πως οι περικοπές και τα μέτρα που επιβάλλονται στα χρόνια της κρίσης δεν δίνουν προοπτική για διέξοδο από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουν τα νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια.

Κώστας: «Από το κακό στο χειρότερο»

«Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε για ακόμα μία φορά. Τι και αν έγινε ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Επειδή άλλαξαν τα πρόσωπα ο λαός θα πάει καλύτερα; Προσωπικά δεν βλέπω καμία βελτίωση να γίνεται και σε κανέναν τομέα τόσο της δημόσιας διοίκησης, όσο και ατομικά στη ζωή του κάθε Ελληνα. Για ποια ανάπτυξη μιλούν, αυτή με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την αυξανόμενη ανεργία κ.ά. Ενας λόγος που καταστήματα, βιοτεχνίες και επιχειρήσεις στη χώρα μας κλείνουν η μία πίσω από την άλλη, είναι επειδή δεν έχει πλέον χρήματα ο κόσμος να διαθέσει για αγορές και άλλες ανάγκες του. Για ποια ανάπτυξη μιλούν λοιπόν. Δυστυχώς, ως χώρα πάμε από το κακό στο χειρότερο».

 

Παράσχος: «Αλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»

 

«Είμαστε διαλυμένοι ως χώρα, αφού όποια κυβέρνηση και να έρθει στην εξουσία, θα εξαρτάται από τους ξένους, την Τρόικα, την Ε.Ε., τη Γερμανία. Τι και αν έγινε ανασχηματισμός, απλά “άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”. Καμία αλλαγή δεν θα γίνει που θα δώσει ανάσα στον λαό μας, όσο καλή διάθεση και να έχουν οι καινούργιοι υπουργοί που ανέλαβαν».

 

Αντώνης: «Καμία λύση στα προβλήματα του κόσμου»

«Δυστυχώς, η Ελλάδα και η κυβέρνηση εξαρτώνται από τις διαθέσεις των ξένων κεφαλαίων. Οι νέοι σε ηλικία υπουργοί και υφυπουργοί θεωρώ ότι δεν θα μπορέσουν να κάνουν κάτι ουσιαστικό. Απλώς θα βαδίσουν στα προγράμματα και στα μέτρα που έχουν ήδη υπογραφεί από τους προηγούμενους. Οι θέσεις και οι καρέκλες μπορεί να ανακυκλώνονται, αλλά τα προβλήματα παραμένουν οξυμένα και ο λαός υποφέρει».
Κώστας: «Ανασχηματισμός χωρίς αντίκρισμα»

«Ολες οι κυβερνήσεις έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας μας και τη δυστυχία που βιώνει χρόνια τώρα μεγάλο μέρος του κόσμου. Τα χρήματα που έχουν “φάει” και καταχραστεί να τα γυρίσουν πίσω και να σταματήσουν τις περικοπές. Ο κόσμος πεινάει και αυτοί κάνουν ανασχηματισμό, λες και αυτό είναι το σημαντικότερο που απασχολεί τον πολίτη. Καθόλου δεν τον ενδιαφέρει, αφού κανείς πλέον Ελληνας δεν πιστεύει ότι ο ανασχηματισμός έγινε για να προκύψει κάτι καλό. Ας μη γελιόμαστε, είναι κινήσεις για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει τα πράγματα. Απ’ την άλλη το κάνει για να κερδίσει χρόνο».

 

Ελευθερία: «Θέλουμε ουσία και όχι εντυπώσεις»

«Η ουσία των πραγμάτων είναι το ζητούμενο και όχι οι αλλαγές των προσώπων που επιχειρεί η κυβέρνηση με τον νέο αυτό ανασχηματισμό. Οι καρέκλες, τα ονόματα και τα αξιώματα λίγο ως ελάχιστα ενδιαφέρουν τον πολίτη. Ο κόσμος θέλει αποτελέσματα ουσίας, για να βελτιώσει κυρίως το βιωτικό του επίπεδο που είναι καταστρεμμένο. Ολα τα υπόλοιπα είναι απλώς για να κάνουμε κουβέντα. Προσωπικά δεν περιμένω κάτι καλό να προκύπτει από τον ανασχηματισμό».
Ηλίας: «Ανασχηματισμός με “άρωμα” εκλογών»

«Πλήρη αδιαφορία κυριαρχεί στους περισσότερους Ελληνες από τον ανασχηματισμό που έγινε. Δεν βλέπω κανένα, μα κανένα θετικό στοιχείο απ’ αυτή την κίνηση της κυβένησης. Αγνωστα άτομα θα επανδρώσουν για λίγους μήνες τα Υπουργεία και έπειτα για ακόμα μία φορά θα κριθούν ανεπαρκή και πάλι από την αρχή. Θεωρώ ότι αυτός ο ανασχηματισμός προμηνύει εξελίξεις, με πιθανόν το γεγονός ότι την άνοιξη θα έχουμε εκλογές».

 

Σπύρος: «Μακρύς ακόμα ο κατήφορος»

«Από ό,τι έχει δείξει και το πρόσφατο παρελθόν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν θα μας οφελήσει πουθενά, αφού και με τους προηγούμενους υπουργούς και τους καινούργιους, χρήματα παραπάνω ούτως ή άλλως δεν θα μας μοιράσουν. Αρα γιατί πρέπει να ασχολούμαστε με το θέμα. Ο κατήφορος που έχει πάρει η χώρα μας είναι μακρύς και ακόμα βρισκόμαστε στη μέση. Ο ανασχηματισμός πιστεύω ότι έγινε, γιατί η κυβέρνηση φοβάται μη χάσει τις εκλογές, που θα γίνουν, πιστεύω, σύντομα. Για τον λόγο αυτό φρόντισε έγκαιρα να κάνει ανασχηματισμό, μήπως και τα νέα πρόσωπα αλλάξουν τη συνολική της εικόνα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα