Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Χαλάρωση των μέτρων για τον covid στην Ιαπωνία

Τα χαμόγελα και οι φωνές στην Ντίσνεϊλαντ στο Τόκιο είναι εντονότερα σήμερα καθώς, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας, έτσι και στο θεματικό πάρκο χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα για τη χρήση μάσκας που σημάδεψαν τα τρία χρόνια της πανδημίας της COVID-19 .

Η διαχειρίστρια εταιρεία της Ντίσνεϊλαντ, η Oriental Land Co, καθώς και η εταιρεία σιδηροδρόμων της Ανατολικής Ιαπωνίας και η διαχειρίστρια εταιρεία κινηματογράφων Toho Co συγκαταλέγονται στις μεγάλες εκείνες επιχειρήσεις που θα σταματήσουν από σήμερα τη χρήση της μάσκας με βάση τις επικαιροποιημένες οδηγίες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα.

Αλλά δεν προβλέπεται μια ταχεία αλλαγή στη συμπεριφορά των πολιτών δεδομένης της μακροχρόνιας χρήσης της μάσκας στην Ιαπωνία και της έντονης παρουσίας γύρης στην ατμόσφαιρα που έχει δυσκολέψει τη ζωή των αλλεργικών.

“Η χρήση μάσκας ήταν μέρος της κουλτούρας μας ακόμη και πριν από την πανδημία”, εξηγεί ο Χιτόσι Οσιτάνι, καθηγητής του πανεπιστημίου Tohoku και ένας από τους αρχιτέκτονες της πολιτικής της χώρας για τη διαχείριση της κρίσης. “Νομίζω ότι πολλοί θα συνεχίσουν να φοράνε την μάσκα ακόμη και μετά τη χαλάρωση του μέτρου”, συμπληρώνει.

Η Ιαπωνία είναι μια από τις τελευταίες μεγάλες οικονομίες που χαλαρώνει τα επίσημα μέτρα αναφορικά με τη χρήση μάσκας.

Η Νότια Κορέα ήρε τον Ιανουάριο τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ενώ η Σιγκαπούρη επέτρεψε τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς χωρίς μάσκα τον περασμένο μήνα. Οι ΗΠΑ και η Αγγλία ήραν τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας στις αρχές του περασμένου χρόνου.

Η Ιαπωνία έχει ήδη χαλαρώσει τα μέτρα για τη χρήση μάσκας επιτρέποντας τις ομιλίες των βουλευτών μέσα στο κοινοβούλιο χωρίς αυτήν και στα σχολεία να αποφασίσουν τα ίδια αν θα πρέπει να γίνει χρήση μάσκας στις τελετές αποφοίτησης αυτό τον μήνα.

Το ποσοστό εμβολιασμού κατά της COVID στην Ιαπωνία ξεπερνά το 80% και ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί μετά τον όγδοο κύμα μολύνσεων που κορυφώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα