Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Αύγουστος ήταν θαρρώ

Καλοκαίρι! Αύγουστος 2020! Η επιδημία του κορωνοϊού καλά κρατεί, εν μέσω καλοκαιριού, ανατρέποντας προγνωστικά και προβλέψεις ότι η θερμοκρασία καταβάλλει, ή εξοντώνει κατά την άποψη άλλων επιστημόνων, τον ιό! Όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τα μέτρα, με το πιθανό, δεύτερο επιθετικό κύμα του ιού, τρομοκρατεί τον κόσμο! Επιπλέον, το ψυχολογικό κομμάτι του προβλήματος, του τι μέλλει γενέσθαι, αν δηλαδή, το εμβόλιο αργήσει να παρασκευαστεί, τα ήξεις αφήξεις της κυβερνητικής ενημέρωσης σχετικά με τα μέτρα και τη χρήση μάσκας, γεννάει αμφιβολίες και ανησυχίες!
Πολλά ακούγονται και γράφονται για τον περιβόητο ιό, ιστορίες συνομωσίας, ακραία σενάρια, ανεξέλεγκτη διασπορά της επιδημίας, κερδοσκοπίας το ανάγνωσμα, αφανισμό υπερήλικων, μείωση της αντίδρασης και της έκφρασης απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον πληθυσμό της γης κ.λπ κ.λπ.!
Ένα είναι σίγουρο και εμφανές ότι ο κόσμος αλλάζει προς το χειρότερο ή το καλύτερο, ή εμείς θέλουμε να τον αλλάξουμε, κατά το δοκούν, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα διεθνών συμφερόντων που έχουν ένα και μοναδικό στόχο: την κερδοσκοπία, με κάθε κόστος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!
Ζούμε στον αστερισμό μιας πρωτόγνωρης πανδημίας, που παρόμοιά της γνώρισε ο πλανήτης μας πριν εκατό, περίπου χρόνια! Ένα σοκ πολλών μεγατόνων που συγκλονίζει τη γη μας, τόσο δυνατό, τόσο απρόβλεπτο, όσο η πυρηνική βόμβα της Χιροσίμα, η πυρηνική έκρηξη του Τσερνομπίλ και η τρομοκρατική επίθεση και καταστροφή των δίδυμων πύργων, που ανέτρεψαν τα δεδομένα του καθώς πρέπει κόσμου!
Από αυτόν τον ιό αναδύονται περισσότερο τα προβλήματα του σημερινού κόσμου, που δημιουργήσαμε στο πέρασμα των αιώνων! Επίσης, δοκιμάζονται οι σχέσεις και οι αντοχές του ανθρώπου, ενώ κρίνονται ως ένα μεγάλο βαθμό η απληστία, ο υπέρμετρος εγωισμός, η ματαιοδοξία, η υπερκατανάλωση, η ασυδοσία…..! Φυσικά προστίθενται και η μόλυνση του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή, η συσσώρευση τοξικών απόβλητων, η υπερπαραγωγή άχρηστων προϊόντων, η κακή διαχείριση των σκουπιδιών κ.λπ.
Η αλήθεια είναι ότι έχει χαθεί το μέτρο σε όλους τους τομείς και ο άνθρωπος ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας! Χρειάζεται επαναπροσδιορισμό των επιδιώξεών του και αναθεώρηση των στόχων του! Χρειάζεται ταυτόχρονα επαγρύπνηση σε ένα αβέβαιο και ασταθές περιβάλλον, με ψυχραιμία και σύνεση!
Ένας κόσμος που αλλάζει συνεχώς, μεταβάλλεται, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο των εξελίξεων, στο χέρι του οποίου είναι να αλλάξει τη σχέση του με τον πλανήτη, το σπίτι που μας φιλοξενεί και μας ανέχεται!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες