Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Αβεβαιότητα

Η εμφάνιση, συνεχώς, των μεταλλάξεων του κορωνοϊού και τώρα της νέας και πιο επικίνδυνης -ως φαίνεται- παραλλαγής του, της “Όμικρον”, δείχνει ότι ο ιός τούτος, ήρθε για να… μείνει για καιρό.

Θα συνεχίσει για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες να γεννά την αβεβαιότητα, την ανησυχία και τον προβληματισμό για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει, με το πιθανότερο, ωστόσο, σενάριο -σύμφωνα με τους ειδικούς- στα επόμενα επιδημικά κύματα, λόγω της ανοσίας που θα αναπτύσσουμε μέσω της φυσικής νόσησης ή των εμβολιασμών, να βλέπουμε ολοένα και λιγότερες σοβαρές λοιμώξεις.

Και όσο και αν η παραλλαγή “Όμικρον” (που μας απασχολεί αυτό το διάστημα) – μπορεί να καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια, η επιδημιολογική εικόνα, όπως διαμορφώνεται με τους αυξανόμενους θανάτους συνανθρώπων μας και τις αυξανόμενες διασωληνώσεις στις ΜΕΘ, δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε.

Το πότε θα τελειώσει η υγειονομική κρίση, είναι άγνωστο. Τουλάχιστον να ευχηθούμε, οι αρνητικές συνέπειές της με τα “μαύρα ρεκόρ” κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων να… πάρουν σύντομα την κατιούσα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα