Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Ατυπο συμβούλιο αλιείας στην Κρήτη

Στη σύσταση και λειτουργία άτυπου συμβουλίου αλιείας προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης για την εξέταση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο, μετά από τη σύσκεψη που συγκάλεσε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου στην οποία συζητήθηκαν οι προτάσεις που κατέθεσαν οι Περιφερειακές Ενότητες του νησιού και οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Στο άτυπο συμβούλιο αλιείας θα συμμετέχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες και συγκεκριμένα: ΕΛΚΕΘΕ, ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Κρήτης, τμήμα βιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Λιμεναρχεία, ιχθυολόγοι, επαγγελματίες αλιείς, ερασιτέχνες αλιείς, και ιχθυοπώλες. Το άτυπο συμβούλιο αναμένεται να αποτελέσει υποστήριξη για την εφαρμογή των δράσεων του στρατηγικού σχεδιασμού του αγροδιατροφικού τομέα σε θέματα αλιείας.

Όπως ανέφερε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου «έργο του συμβουλίου είναι η αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με τον κλάδο της αλιείας, η προστασία και ανάπτυξη του, η υπεραλίευση, η παράνομη αλίευση, που μειώνουν τα αποθέματα στις θάλασσες μας». Παράλληλα αποφασίστηκε να εκπονηθεί μελέτη για την αντιμετώπιση του «λαγοκέφαλου» που έχει δημιουργήσει προβλήματα ιδιαίτερα στις Ανατολικές θάλασσες του νησιού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα