Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Αθλητικός τουρισμός – Εφικτός ο στόχος για τα Χανιά

Η σύνδεση αθλητισμού – τουρισμού και η προσέλκυση επισκεπτών που επιζητούν εγκαταστάσεις για να αθληθούν θα είναι ένας από τους βασικούς στόχους των επόμενων ετών για τα Χανιά. Πάνω σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε η συζήτηση μεταξύ του γ.γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη με τον πρόεδρο και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής τους Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων το απόγευμα της Πέμπτης.
«Ο τουρισμός μας τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει ! Θα χρειαστούμε πολλές θεματικές προσθήκες στο κλασσικό μας προϊόν που είναι ο ήλιος και η θάλασσα» τόνισε ο κ. Φραγκάκης μιλώντας στα “Χ.Ν.” και συμπλήρωσε στη συνέχεια πως: «Ο αθλητικός τουρισμός έχει μια μεγάλη δυναμική σσε όλο τον κόσμο, φρέναρε τώρα με τον κορωνοϊό, αλλά θα επανέλθει δριμύτερος, σχεδόν 40.000.000 άνθρωποι επιλέγουν προορισμό με μόνο κριτήριο τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα βρουν εκεί Τα Χανιά έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσουν σε αυτό αλλά θα πρέπει να φροντίσουμε για τις υποδομές μας.»

 

Στο 58ο επεισόδιο, ανταλάσσουμε τενεκεδές λάδι με… άδεια κυκλοφορίας, ενώ καταγράφουμε τις αντιδράσεις των φοιτητών, ψωνίζουμε στις εκπτώσεις και αποζημιώνουμε Κινέζα νοικοκυρά

 

Μιλώντας περισσότερο για το μοντέλου του αθλητικού τουρισμού ο γ.γ. εξήγησε πως αφορά τον μεμονωμένη επισκέπτη «που θέλει να έλθει στα Χανιά για διακοπές αλλά και για αθλητισμό ευεξίας ! Με αυτόν τον τρόπο προχωράμε στην επέκταση της τουριστικής σεζόν και έρχεται ποιοτικότερος τουρισμός, δύο πράγματα που θέλουμε εδώ και χρόνια. Το ΕΑΚ με την εμπειρία και τις εγκαταστάσεις του μπορεί να συμβάλλει σε αυτό και σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η νέα διοίκηση του με την πολύ καλή δουλειά που κάνει».
Επίσης στη συνάντηση:
• Έγινε ενημέρωση για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης και της γενικότερης αναβάθμισης του κολυμβητηρίου της Ν. Χώρας. «Γίνεται μια πολύ καλή δουλειά εκεί και νομίζω ότι σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα από αυτό το μέτωπο» τόνισε ο κ. Φραγκάκης.
• Ξεχωριστή συζήτηση έγινε για το Εθνικό Στάδιο Χανίων με τον γ.γ. να παρατηρεί πως «είδα με χαρά πως πολλά από τα έργα που σχεδιάζει η διοίκηση του ΕΑΚ είναι έτοιμα να δρομολογηθούν προς το ταμείο Ανάκαμψης.»
• Για το Σκοπευτήριο Χανίων ο κ. Φραγκάκης δήλωσε την ικανοποίηση του για τους σχεδιασμούς του ΕΑΚ να προχωρήσει στην κατασκευή ξενώνα σε αυτήν την αθλητική εγκατάσταση καθώς συμβαδίζει με την προοπτική σύνδεσης αθλητισμού- τουρισμού. «Είναι ένας χώρος κόσμημα και χάρηκα πολύ που άκουσα τις προτάσεις του προέδρου για τον ξενώνα, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα ανάκαμψης» σημείωσε ο γενικός γραμματέας
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΕΑΚ κ. Μανώλης Κουριδάκης τόνισε την ανάγκη «ο κ. Φραγκάκης να είναι κοινωνός των θεμάτων που αφορούν το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο. Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία και περιμένουμε τα αποτελέσματα και σίγουρα θα μιλήσουμε και στο μέλλον».

 

1 Comment

  1. Χανιά = Τουρισμός.
    ‘Ολα πλέον για τον τουρισμό. Δε μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από το πως θα προσελκύσουμε νέους τουρίστες. Δε μας ενδιαφέρει ότι οι αθλητικές υποδομές στην πολη είναι άθλιες και ρημαγμένες. Δε μας ενδιαφέρει να τις βελτιώσουμε προς όφελος των τοπικών αθλητικών σωματείων, των ντόπιων αθλητών αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο αθλητικός τουρισμός. Ας δείχνατε το ίδιο ενδιαφέρον για να μπορούν να αθληθούν κάπου με αξιοπρέπεια τα παιδία μας. Λυπάμαι πραγματικά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες