Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Αθλητικά τουρνουά από την ΚΝΕ Χανίων

Τη διεξαγωγή αθλητικών τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5 και μπάσκετ 3χ3 στα γήπεδα στου Αϊ Γιάννη με σύνθημα «Διεκδίκηση! Στον δρόμο της ανατροπής, στο τέλος θα νικήσει η ζωή» γνωστοποίησε η ΚΝΕ Χανίων, για την ερχόμενη Κυριακή 26/3 και ώρα 11:00 π.μ.

Όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα: «Καλούμε τους μαθητές των Χανίων να συμμετέχουν μαζικά στο αθλητικό τουρνουά, να στείλουμε ένα μήνυμα ενάντια στην πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Είναι η ίδια πολιτική που ρημάζει τα σχολεία μας, που είδαμε μαθητή να σκοτώνεται από έκρηξη λέβητα στο σχολείο του, που το ΕΠΑΛ Κισσάμου εδώ και 4 χρόνια μετά το σεισμό έχει κατεδαφιστεί, οι μαθητές κάνουν μάθημα σε container και ο εργαστηριακός εξοπλισμός αξίας χιλιάδων ευρώ μένει εκτεθειμένος στον προαύλιο χώρο με κίνδυνο να καταστραφεί λόγω των καιρικών φαινομένων. Είναι η ίδια πολιτική που μετατρέπει τις ανάγκες μας σε εμπόρευμα, όπως την ανάγκη μας για άθληση. Την είδαμε άλλωστε αυτήν την πολιτική πέρσι που η διοίκηση του αθλητικού κέντρου επέβαλε αντίτιμο για να μπορεί ο λαός να αθληθεί στο Δημοτικό Στάδιο.
Εναντιωνόμαστε στην πολιτική του κόστους – οφέλους που τώρα μετατρέπει ακόμα και το νερό σε εμπόρευμα. Είναι η πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης που εφαρμόστηκε στο σιδηρόδρομο και τώρα θα εφαρμοστεί στο νερό με την κυβέρνηση να φέρνει νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίησή του, την ίδια ώρα που χιλιάδες λαού έβγαινε στον δρόμο για να εκφράσει τη θλίψη και την οργή του για το έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ και να διεκδικήσει μέτρα ασφαλείας τόσο στα ΜΜΜ, όσο και στα σχολεία, στα πανεπιστήμια και στους χώρους δουλείας.
Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέα και νέο που προβληματίζεται να συμμετάσχει στα αθλητικά τουρνουά που γίνεται συμβολικά στα γήπεδα του Άη Γιάννη, καθώς δίπλα βρίσκεται η δεξαμενή νερού δείχνοντας την εναντίωσή μας στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που έχει μετατρέψει τον αθλητισμό σε εμπόρευμα και που κάνει ακόμα πιο δύσκολο για ένα νέο την ενασχόλησή του με το δικαίωμά του στην άθληση. Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές του λαού στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων. Η οργή που εκφράστηκε με το σύνθημα “Στείλε όταν φτάσεις! Δεν έστειλε ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε, μικρέ!” που φώναξαν χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα και στα Χανιά, να γίνει δύναμη ανατροπής της κοινωνίας της αδικίας και της εκμετάλλευσης.
Τηλέφωνα συμμετοχής: 6986671995
6938582434».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα