Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

“Ασπίδα” Λυμπεράκη στο έργο του Φορέα Σαμαριάς

“Ασπίδα” στο έργο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης, σηκώνει ο πρόεδρός του δρ Πέτρος Λυμπεράκης, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες λίγο πριν την ψήφιση του πολύκροτου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου.

Ο κ. Λυμπεράκης εξηγεί πως απαντά στην τοποθέτηση της κας. Ντόρας Μπακογιάννης στη Βουλή, η οποία – όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του – κατά την τοποθέτησή της επί του νομοσχεδίου, μεταξύ άλλων ανέφερε: « …σήμερα έχουμε την ανάγκη να προστατέψουμε και το Μπάλο και την Ελαφόνησο με αυστηρότατους όρους. Χαίρομαι όμως διότι ο φορέας διαχείρισης [σσ αυτός με έδρα την Αθήνα που δημιουργεί ο νέος νόμος για όλη την Ελλάδα] θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Χρειαζόμαστε έναν φορέα διαχείρισης, προστασίας αυτών των θησαυρών που έχουμε, ο οποίος θα μπορεί να παίρνει χρήματα από την ΕΕ, ο οποίος θα μπορεί πραγματικά και αποτελεσματικά να προστατεύσει το περιβάλλον».

Ο Πέτρος Λυμπεράκης σχολιάζει τα εξής: «Θα περίμενε κανείς τοπική βουλευτής να είναι πιο ενημερωμένη. Τόσο επί των υλικών στοιχείων (προγράμματα – χρηματοδοτούμενες και μη δράσεις) όσο και επί των άυλων (σχέση με τις τοπικές κοινωνίες – τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπηρεσίες, Πολίτες) Ο ΦΔ Ε.Δ. Σαμαριάς-Δυτικής Κρήτης διαχειρίστηκε περισσότερα από 6.000.000 ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα αποσπώντας διεθνείς διακρίσεις από κάποια. Τα ακριβή στοιχεία με το που πήγε κάθε λεπτό του ευρώ και τί αποτέλεσμα είχε, ήταν και είναι στη διάθεση του καθενός, τόσο στη Διαύγεια όσο και από τον ΦΔ. Συνεργάστηκε με πλήθος διεθνών και ευρωπαϊκών φορέων – αναφέρεται ως κορυφαία μόνον η UNESCO. Είναι σε διαρκή επαφή με την τοπική Αυτοδιοίκηση υποστηρίζοντας τα θετικά και επεμβαίνοντας στα αρνητικά όπως οι ίδιοι οι Δήμαρχοι μπορούν να τη βεβαιώσουν. π.χ. ας ρωτήσει τους Δημάρχους Καντάνου-Σελίνου και Κισσάμου για το Ελαφονήσι και τον Μπάλο. Ασφαλώς και άλλοι Δήμαρχοι, ο Περιφερειάρχης, περιφερειακοί Σύμβουλοι αλλά και άλλοι τοπικοί φορείς (συνεταιρισμοί, τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις, ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα) θα έχουν να της πουν για τον ΦΔ – όπως και πολλοί απλοί άνθρωποι. Η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να εγκρίνει το νέο σχέδιο νόμου χωρίς τη χρήση αστήρικτων στοιχείων, χωρίς την αμαύρωση της σκληρής προσπάθειας των εργαζόμενων στο ΦΔ (που πάνω από δέκα χρόνια τώρα είναι σε εργασιακή ομηρία) χωρίς τον ευτελισμό της όποιας προσφοράς των άμισθων μελών που υπηρέτησαν στα ΔΣ του».

1 Comment

  1. Οι περιοχές Nature πρέπει να είναι διακριτές περιοχές σε επισκέπτες και ντόπιους!
    Πρέπει να υπάρχουν ταμπέλες και φυλλάδια για το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται εντός των περιοχών αυτών!
    Επίσης,κατά την γνώμη μου,ο συγκεντρωτισμός που επιχειρείται με τον παρόντα νόμο δεν ωφελεί.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα