Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Αρωματοθεραπεία

Ιστορικές πληροφορίες, ανάλυση μεθόδων εξαγωγής των ελαίων, φυσικές, χημικές και θεραπευτικές ιδιότητες, επικινδυνότητα, συνδυασμοί, τρόποι χρήσης για κάθε έλαιο ξεχωριστά.
Για απορίες, συμβουλές, πληροφορίες, επικοινωνήστε μέσω  e-mail: aromadeaelixir@gmail.com ή μέσω facebook στη σελίδα Aromadea

Μέρος 22ο
Ενα μασάζ αρωματοθεραπείας σε ολόκληρο το σώμα από έναν έμπειρο και εξειδικευμένο θεραπευτή θεωρείται το απόγειο όλων των αγωγών αρωματοθεραπείας. Ο ισχυρός συνδυασμός του θεραπευτικού αγγίγματος και της ενεργειακής δουλειάς, μαζί με τη θεραπευτική δύναμη των αιθέριων ελαίων, είναι αξεπέραστος.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε ένα μασάζ αρωματοθεραπείας, τόσο σωματικά και συναισθηματικά όσο και πνευματικά και ενεργειακά. Σε σωματικό επίπεδο, οι διάφορες πιέσεις ανακουφίζουν τον πόνο, αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, βοηθούν την απομάκρυνση των τοξινών και χαλαρώνουν τους κουρασμένους και τεντωμένους μυς. Σε συναισθηματικό επίπεδο, ο νους και τα συναισθήματα ηρεμούν και αισθάνεστε βαθιά χαλάρωση. Το αίσθημα ευζωίας που ακολουθεί -και που δεν περιγράφεται με λόγια- καθώς και το αίσθημα της σύνδεσης με το όλο, αντιπροσωπεύουν τα πνευματικά και ενεργειακά πλεονεκτήματα του μασάζ.

Οι μύες και οι αρθρώσεις
Καθώς μεγαλώνουμε ή εάν δεν ασκούμαστε αρκετά, ο μυικός τόνος σταδιακά χάνεται. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει λίγο στη βελτίωση του μυικού τόνου, αλλά σαφώς βοηθά περισσότερο η σωματική άσκηση.
Όταν κάνετε μασάζ , δουλεύετε πάνω στους ακούσιους μυς που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και στους συνδετικούς ιστούς. Πάντοτε υπάρχει μια μικρή ένταση στους μυς που ονομάζεται μυικός τόνος. Αυτή διατηρεί στη θέση τους τα οστά του σκελετού. Έπειτα από μια κοπιαστική, επίμονη και συνεχόμενη σωματική άσκηση και εξαιτίας μιας κακής στάσης του σώματος, οι μύες σφίγγονται, τεντώνονται, κουράζονται και πονούν. Το μασάζ απελευθερώνει τον πόνο την ένταση και αυξάνει την κυκλοφορία βοηθώντας στην απομάκρυνση αποβλήτων που παράγονται στους μυς από την επίμονη άσκηση.
Το μασάζ γύρω από τις αρθρώσεις είναι πολύτιμο, γιατί οι μύες που συγκρατούν τα οστά δουλεύουν σκληρά. Εντούτοις πρέπει να προσέξετε να μην ασκήσετε  πίεση στα οστά, παρά μόνο στους μυικούς συνδέσμους.
Για να βελτιώσουμε το μυικό τόνο μπορούμε να ανακατέψουμε σε 20 ml αμυγδαλέλαιο 6 στγ. λεμονιού, 5στγ. δενδρολίβανο και μια στγ. μέντα.
Για να χαλαρώσουμε τους σφιγμένους μυς μπορούμε να βάλουμε μέσα σε 20 ml χαμομηλέλαιο,  4 σταγόνες λεβάντας και 5 στγ. ματζουράνα.
Επίσης για τις αρθρώσεις μπορούμε να φτιάξουμε μια κεραλοιφή ως εξής:
Βάζουμε στο μπρίκι 60 ml ελαιόλαδο και μια κουταλιά κανέλα. Το ζεσταίνουμε χωρίς να το κάψουμε ή να το βράσουμε και ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε ένα βαζάκι και το αφήνουμε μια εβδομάδα. Σουρώνουμε ξανά μέσα στο μπρίκι το λάδι κανέλας αφού βάλουμε και βαμβάκι στο σουρωτήρι για να σουρώσουμε καλά και να αφαιρέσουμε όλη την κανέλα. Ρίχνουμε μέσα στο λάδι 16 γραμμάρια μελισσοκέρι και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε μέχρι να λιώσει χωρίς να κάψουμε το λάδι. Έπειτα βάζουμε το υγρό σε ένα βαζάκι και το αφήνουμε να πήξει. Εάν έχουμε αιθέριο έλαιο καμφορά καλό είναι να προσθέσουμε 7 στγ. λίγο πριν πήξει εντελώς η αλοιφή.
Με όλα αυτά τα μίγματα κάνουμε μασάζ στα σημεία που χρειάζεται.

Το καρδιαγγειακό σύστημα
Η καρδιά επωφελείται απ’ το μασάζ, γιατί χαλαρώνει το σώμα και μειώνονται το στρες και η ένταση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή πίεση, στηθάγχη και καρδιακές προσβολές. Τα αιθέρια έλαια που έχουν τονωτική δράση για την καρδιά περιλαμβάνουν το δενδρολίβανο, τη λεβάντα, το τριαντάφυλλο, τη μέντα και τη μαντζουράνα.
Η αρτηριακή πίεση κυμαίνεται ανάλογα με τη δραστηριότητα, τη διατροφή, την κατανάλωση καφεΐνης, το συναισθηματικό στρες και άλλους παράγοντες. Όταν η πίεση είναι υπερβολικά υψηλή το μασάζ με ματζουράνα, ιλάγκ-ιλάγκ και  λεβάντα είναι εξαιρετικά ευεργετικό.
Η χαμηλή πίεση μπορεί επίσης να βοηθηθεί  με αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο και θυμάρι που αυξάνουν την αρτηριακή πίεση.
Οποιοδήποτε πρόβλημα του καρδιαγγειακού συστήματος χρήζει ιατρικής προσοχής. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων και να ενεργοποιήσει την κυκλοφορία. Οι κιρσοί είναι ένα μικρό καρδιοαγγειακό πρόβλημα και το μασάζ οποιασδήποτε μορφής πάνω στα μέρη όπου υπάρχουν κιρσοί απαγορεύεται.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες