Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Αρνητική η γνωμοδότηση στο ΔΣ Κισσάμου για ξενοδοχείο πάνω στα Φαλάσαρνα

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου στη “Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων” που αφορά την κατασκευή ξενοδοχείου 850 κλινών στην περιοχή των Φαλασάρνων.

Το Δ.Σ. στη συνεδρίασή του το βράδυ της Πέμπτης κατά πλειοψηφία (15 ψήφισαν την πρόταση της δημοτικής αρχής και 11 της αντιπολίτευσης) στήριξε την εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή του στο τμήμα της επένδυσης που αφορά την παραλία των Φαλασάρνων και θετικό υπό όρους για το τμήμα της επένδυσης που βρίσκεται πάνω από τα γκρεμνά (φρύδια) των Φαλασάρνων.

Την εισήγηση της δημοτικής αρχής παρουσίασε ο δημ. σύμβουλος κ. Ν. Κουμάκης που αναφέρθηκε στην απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και στους λόγους που ήταν αρνητική στην επένδυση.

“Οι λόγοι ήταν τρεις κυρίως:

α) Οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για τις περιοχές Natura (ανάμεσα τους και τα Φαλάσαρνα) έχουν ανατεθεί από το Υπουργείο σε μελετητές. Η Στρατηγική μελέτη των επενδυτών δεν μπορεί να εγκριθεί αν δεν ολοκληρωθεί η ΕΠΜ κάτι που θα γίνει σύντομα.

β) Στο χαμηλό επίπεδο της επένδυσης (παραλία Φαλασάρνων) δεν μπορεί να δεχτεί κανενός είδος κατασκευή για λόγους περιβαλλοντικούς (αμμοθίνες, κρινάκι θάλασσας κ.ά.).

γ) Η Επένδυση δεν κινείται στο πλαίσιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για “ήπια ανάπτυξη”.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι λόγοι αυτοί είναι πραγματικοί και έκανε την εξειδίκευση ότι μπορεί να γίνει δεκτό υπό όρους το τμήμα της επένδυσης στο υψηλό επίπεδο αλλά είναι κάθετα αρνητικός στο να γίνει οποιαδήποτε κατασκευή στην παραλία.

Στην δική του τοποθέτηση ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θ. Σταθάκης τάχθηκε υπέρ της επένδυσης και συμπλήρωσε πως μαζί με τις άλλες δύο επενδύσεις στον κόλπο της Κισσάμου έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα και συμφέροντα, δεν επιθυμούν να προχωρήσουν ώστε “η Κίσσαμος να παραμείνει απλά πέρασμα για τους τουρίστες”. Επέρριψε ευθύνες στη δημ. αρχή για τη στάση της, ζήτησε την ανάκληση της εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και θετική γνωμοδότηση για το ξενοδοχείο στα Φαλάσαρνα.

Για τη “Λαϊκή Συσπείρωση Κισσάμου” ο κ. Γ. Φραγκιουδάκης τόνισε πως οι “οι επενδυτές έδειξαν καθαρά τι θέλουν να κάνουν με την επένδυσή τους” επισημαίνοντας πως δεν “προστατεύει τα Φαλάσαρνα αλλά είναι καταστροφική για το περιβάλλον”. Δήλωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση της δημοτικής αρχής που δεν δέχεται καμία κατασκευή στην παραλία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα