Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Αρνητικές εξελίξεις για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Μία αρνητική εξέλιξη φέρνει στην επικαιρότητα το θέμα του στρατοπέδου Μαρκόπουλου. Με σχέδιο νόμου που ήδη αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» συστήνεται «Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων». Η υπηρεσία αυτή θα λειτουργεί ανεξάρτητα από το περιβόητο ΤΑΙΠΕΔ».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η “Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου”, που ζητά από τον δήμαρχο Χανίων να επικαιροποιήσει παλιότερη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για την παραχώρηση του στρατοπέδου στο Δήμο Χανίων.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρεται ότι: «Το ταμείο που συστήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, αφού ψηφίστηκε από τα κόμματα του μνημονίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα το καταργήσει, αλλά μετά το πήρε πίσω, μαζί με πολλά-πολλά άλλα. Έτσι οι διαδικασίες ντύνονται το μανδύα της «εθνικής ασφάλειας», με έλεγχο κατ’ ευθείαν από τον υπουργό εθνικής άμυνας, χωρίς διαφάνεια για τη διαχείριση της μεγαλύτερης ακίνητης περιουσίας της χώρας. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι επιθυμούμε να επανέλθει στη διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ… Παραμένουμε πιστοί στις αρχές τις αξίες και τα οράματα που είχαμε όταν ξεκινήσαμε ως «Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου» στη συνέλευση γειτόνων το 2007: Το στρατόπεδο ανήκει στους Χανιώτες, αρκετά έχουμε δώσει στο στρατό, απαιτούμε την παραχώρηση του στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία για τη δημιουργία χώρου πρασίνου και ενός σχολείου.
Ακόμα περισσότερο προχωρώντας στα γενικότερα ζητήματα που βασανίζουν την κοινωνία μας, δεν πρόκειται κανείς να μας πείσει ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική λύση, ότι το ξεπούλημα της περιουσίας του δημοσίου είναι αναγκαστικό, ότι οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας είναι αναγκαίοι, ότι η υποτέλεια στους δανειστές είναι μονόδρομος. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι η χώρα μας θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, μια αποικία που θα αλωνίζουν τα αρπαχτικά των ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων. Δεν ήμαστε εμείς λάθος που παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας, αλλά αυτοί που έκαναν την κωλοτούμπα επάγγελμα.
Διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να τσιμενταριστεί το στρατόπεδο από κανένα, ούτε από τους πολιτικούς, ούτε από τους στρατιωτικούς. Απαιτούμε από το Δήμαρχο Χανίων να μην σφυρίζει αδιάφορα αλλά να πάρει θέση. Να επικαιροποιήσει παλιότερη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για την παραχώρηση του στρατοπέδου στο Δήμο Χανίων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα