Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Αρχηγισµός και Ναρκισσισµός

Στη χώρα µας τελευταίως ανθεί η πολιτική της ασηµαντότητος. Όταν ένας άνθρωπος στερείται ικανοτήτων να διαµορφώσει πολιτική στρατηγική, όταν η έλλειψη σαφήνειας του λόγου του είναι ανεξήγητη και προβάλλεται ένα απροσδιόριστο πρόσωπο, χωρίς να διευκρινίζει πολιτικές ιδεολογίες, εκφράζεται ατοµικισµός και όχι γενική πολιτική, τότε φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ενέργειες Κασσελάκη δεν ανταποκρίνονται στα κοινά, που έχουν σχέση µε την εξουσία.

Παύει να υπάρχει πολιτική ως συλλογική οντότητα, η παράταξη γίνεται προσωπική υπόθεση και ο πρόεδρος αρχίζει να εκφράζεται ως στέλεχος επιχείρησης και να θεωρεί τους ψηφοφόρους πελάτες του.

Ο κ. Κασσελάκης µια ασηµαντότητα για την ελληνική πολιτική, παρέλαβε ένα συλλογικό κόµµα, αποφάσισε να το κάνει αρχηγικό και µε επίδειξη πυγµής έστειλε επιστολές στη σύγκλητο της Πολιτικής Γραµµατείας, καλώντας τα µέλη να προσαρµοστούν στη νέα κατάσταση που θέλει αυτός, ως εκλεγµένος πρόεδρος απ’ τους οπαδούς του κόµµατος. Η Πολιτική Γραµµατεία, όµως, εκφράζεται µε απόφαση της σε κείµενο, ότι «είµαστε κόµµα µελών, όχι κόµµα στελεχών και βεβαίως όχι ένα αρχηγικό κόµµα. Αξιολογούµε όλα τα ηγετικά κλιµάκια… πορευόµαστε µε σεβασµό στην προσωπικότητα των µελών και των στελεχών µας, στις ψηφισµένες θέσεις µας, στη συλλογικότητα και στο καταστατικό µας…».
Με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατφόρµα e-syriza τείνει ανενόχλητα και ξαφνικά να τινάξει στον αέρα ό,τι πέτυχε ο τέως πρόεδρος Τσίπρας.

Είναι αµετακίνητος στις θέσεις του, για το ποιος διαφεντεύει το κόµµα και νοµίζει πως µπορεί να κάνει προοδευτική και θεσµική αντιπολίτευση µόνος του. ∆εν προτίθεται δε να παραιτηθεί, αν το κόµµα του “πατώσει” στις Ευρωεκλογές.
∆υσοίωνη προβλέπεται για το µέλλον η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο πρόεδρός του ζητάει “λευκή επιταγή” να τον αναµορφώσει, µε προσωπικές στρατηγικές ναρκισσισµού, αγνοώντας τη µετωπική σύγκρουση για τις ριζικές τοµές. Η απογοήτευση των οπαδών µεγαλώνει σιγά σιγά, όταν µαθαίνουν ότι η πρόταση του νέου προέδρου είναι ν’ αλλάξει το λογότυπο, το όνοµα, το χρώµα, τη σηµαία και την πολιτική τοποθέτηση του κόµµατος χωρίς να ρωτήσει. Απορίας άξιον είναι γιατί ιστορικά πρόσωπα που παραµένουν στην παράταξη δεν τον συνετίζουν, εκτός αν δεν αποχωρούν κατ’ επίκλησιν(;) του κ. Τσίπρα να προετοιµάσουν την επάνοδό του.

Πάντως είναι άγνωστο αν έχει ενοχληθεί ο τέως αρχηγός µε τα όσα συµβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ποια στάση θα τηρήσει τώρα που τα πράγµατα εξελίσσονται ραγδαίως. Πολλοί δε περιµένουν να δουν αν παρουσιαστεί στο επικείµενο Συνέδριο και τι θα πει.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα