Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Απροσδιόριστη υποψηφιότητα

Στο “παρά πέντε” εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η υποβολή µιας νέας υποψηφιότητας τάραξε τα νερά της Κουµουνδούρου. Πρόκειται για τον κ. Στεφ. Κασσελάκη, ο οποίος εµφανίστηκε στην πολιτική τις τελευταίες εκλογές του 2023, τοποθετηθείς από τον πρόεδρο Τσίπρα στην 9η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ως εκπρόσωπος του απόδηµου Ελληνισµού.
Ο κ. Κασσελάκης µε κείµενό του πεντακοσίων περίπου λέξεων στα δίκτυα κοινωνικής ενηµέρωσης προκάλεσε αίσθηση στους επιτελείς της παράταξης. Μεταξύ των ρηξικέλευθων προτάσεών του ήταν ο διαχωρισµός κράτους – Εκκλησίας, η κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας, η γρήγορη απονοµή δικαιοσύνης και η καταστατική αλλαγή του οργανογράµµατος του κόµµατος. Εντύπωση προκάλεσε ότι µεταφράζοντας το ‘‘Α’’ (Αριστερά) του λογότυπου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, χρησιµοποίησε τη λέξη “Ανασυγκρότηση”.
Η εν λόγω υποψηφιότητα επιφέρει επικοινωνιακό αντίκτυπο µε άγνωστα εσωκοµµατικά αποτελέσµατα, εκτός εάν ο κ. Τσίπρας αλλάξει ρότα και επανέλθει υποβάλλοντας κι αυτός υποψηφιότητα.
Υπάρχει αναστάτωση στα επιτελεία των υποψηφίων. ∆εν ανησυχούν, όµως, πολύ, διότι έχουν δεσµούς µε στελέχη τους που τρέχουν να στηρίξουν την υποψηφιότητά τους. Ο νέος υποψήφιος στην κούρσα διαδοχής κάνει αναδροµή σ’ όλες τις πτυχές της οικογενειακής, της προσωπικής του ζωής και της επαγγελµατικής του ανέλιξης στην Γκόλντµαν Σακς, γευθείς τη µυρωδιά του χρήµατος απ’ την οποία παραιτήθηκε, καθώς ειπώθηκε ότι δεν έβλεπε να τηρείται το τρίπτυχο ισονοµία, ισοτιµία, ισοπολιτεία χωρίς διακρίσεις.
Τα προβλήµατα που αντιµετωπίζει τώρα το κόµµα της Αξιωµατικής Αντιπολίτευσης είναι η ταυτότητά του, ο σχεδιασµός του νέου πολιτικού προγράµµατος και η σχέση του µε την κοινωνία. Ως προς την ταυτότητα πρέπει η παράταξη να είναι αυτοκέφαλη και να µη στηρίζεται σε κεντρώες, κεντροαριστερές, αριστερές και ριζοσπαστικές απόψεις. Στον πολιτικό σχεδιασµό πρέπει να προτείνονται λύσεις ώστε οι ανισότητες να µην αποτελούν την κακοδαιµονία της κοινωνίας.
Ο κ. Κασσελάκης χρησιµοποιεί τον όρο “σύγχρονη αριστερά”. Παίζει µε το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ. Μερικοί πιστεύουν ότι είναι µία απροσδιόριστη υποψηφιότητα. Είναι νωρίς να δώσει τον ακριβή προσανατολισµό του και να φανεί σε ποιους απευθύνεται. Θεωρεί προσόν του ότι µιλάει αγγλικά καλύτερα απ’ τον κ. Μητσοτάκη και τους αρίστους του.
Επιπλέον θέτει τον εαυτό του απέναντι στον πρωθυπουργό. Αν η παράταξη βγάλει κάποιον αρχηγό, πρέπει να είναι εκείνος που θα µπορέσει να ανταποκριθεί στον Μητσοτάκη. Αυτό είναι το ζητούµενο. Εξάλλου ο Μητσοτάκης κατά τον ίδιο τρόπο ετοιµάστηκε απέναντι στον Τσίπρα. Τώρα αυτό πώς θα περπατήσει, είναι άγνωστο. Ασφαλώς θορυβήθηκαν οι µέχρι τώρα που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα. Ο κ. Παππάς λέει «ν’ ανοίξουµε περισσότερο τη διαδικασία», πηγαίνοντας στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που αριθµούν περί τις 170.000 µέλη.
Με την εισχώρηση του πέµπτου υποψηφίου κ. Κασσελάκη, αποδυναµώνεται η κα Αχτσιόγλου. Η εµφάνισή του είναι κάτι φρέσκο. Μήπως δεν έχει ξανασυµβεί; ∆ιότι δεν είναι ο µόνος αµερικανοτραφής που µπαίνει σ’ ένα κόµµα µε προοπτική να γίνει πρωθυπουργός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα