Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Αποτέλεσμα σε 12 λεπτά!

Με ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα που δίνει αποτέλεσμα μοριακού τεστ (PCR) για κορωνοϊό σε 12 λεπτά, εξοπλίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.ν.”. Έτσι, όποιος ασθενής προσέρχεται στο εξής με συμπτώματα κορωνοϊού και αντιμετωπίζεται ως «ύποπτο κρούσμα» θα υποβάλλεται σε τεστ και εντός ολίγων λεπτών το αποτέλεσμα θα είναι γνωστό. Με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτεται όλη η διαδικασία της ενδιάμεσης νοσηλείας, απελευθερώνοντας κλίνες που θα είναι στο εξής υπερπολύτιμες, γίνεται σωστότερη κατανομή προσωπικού ενώ και ο ασθενής γνωρίζει εξαρχής αν νοσεί από κορωνοϊό.

Από αναμονή μιας ολόκληρης ημέρας και αποστολή δειγμάτων στην Αθήνα, μέσα σε 17 μήνες, περάσαμε στον μοριακό αναλυτή εντός του Νοσοκομείου Χανίων και στα αποτελέσματα εντός κάποιων ωρών, στο αυθημερόν και τώρα στο ολιγόλεπτο.
Ευτυχώς, μαζί με την πανδημία εξελίσσονται και οι τεχνολογίες για τη διαχείρισή της, γεγονός που μας επιτρέπει παρά την πρωτοφανή έξαρση να διατηρούμε την οικονομία και την κοινωνία “ανοικτή”.

 

Στο 6ο επεισόδιο, κάνουμε κλάμπινγκ στα Νεώρια, αποκαλύπτουμε και σχολιάζουμε τις χρήσεις που προτείνουν οι μελετητές για την αξιοποίησή τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες