Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Αποστολή εξετελέσθη

…«να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ…»
Κ. Βάρναλης

Εμείς τώρα τι να πιστέψουμε; Τους δυτικούς συμμάχους που έδειξαν την ευαισθησία τους, για άλλη μια φορά κάνοντας επίθεση στην Συρία ή τις καταγγελίες της Μόσχας, ότι η υποτιθέμενη επίθεση με χημικά εναντίον των Σύρων ανταρτών στην Ντούμα, ήταν σκηνοθετημένη από μια οργάνωση των τρομοκρατών τα “Λευκά κράνη”.
Tο κατά πόσον έγινε χρήση χημικών και από ποιους, μένει να διερευνηθεί και να αποδειχθεί. Ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Ντάνφορντ παραδέχτηκε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η χρήση του απαγορευμένου σαρίν, όπως και ο πολιτικός του προϊστάμενος, υπουργός Αμυνας στρατηγός Ματίς, δηλώνει δημόσια ότι δεν έχει αποδείξεις για την χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Ασάντ. Και πως γίνεται τότε ο πρώην τραπεζίτης των Ρότσιλντ πρόεδρος Μακρόν να ισχυρίζεται, ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία όμως είναι μυστικά… όπως δήλωσε σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Πούτιν.
Με κρυφά στοιχεία όμως δεν μπορείς να πάρεις έγκριση από τον ΟΗΕ για ένα τέτοιο χτύπημα… και δεν πήραν.
Αποφάσισαν οι τρεις τους να επιτεθούν με τη σύμφωνη γνώμη της Γερμανίας… αυτή εξασκείται στους οικονομικούς πολέμους. Να θυμίσω, ότι με τέτοια επιχειρήματα ξεκίνησαν κι άλλες επιθέσεις από τους Νεοσυντηρητικούς της “πολιτισμένης” Δύσης εναντίον μουσουλμανικών χωρών… Ιράκ, Λιβύη… όπου αφού τις κατέστρεψαν, δεν βρέθηκαν ούτε για δείγμα τα χημικά όπλα, που υποτίθεται ήταν η αιτία των επιθέσεων. Είχα την εντύπωση ότι στις δυτικές δημοκρατίες που… περηφανευόμαστε για αυτές… αποφασίζουν οι δημοκρατικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού.
Οι πρόεδροι των ΗΠΑ – Γαλλίας και η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου όχι μόνο δεν θεώρησαν σκόπιμο να πάρουν την έγκρισή τους, αλλά ούτε να τους ενημερώσουν. Μα αν είναι έτσι η μόνη διαφορά μεταξύ των τριών ηγετών της Δύσης, που έκαναν την επίθεση, με τον Ασαντ, είναι ότι αυτοί εκλέγονται από τους πολίτες της χώρας τους ενώ ο Ασαντ δεν εκλέγεται δημοκρατικά.
Οι πρακτικές και πολιτικές τους δεν διαφέρουν και πολύ. Δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν και όχι μόνο, αδιαφορώντας, ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις ο κίνδυνος είναι υπαρκτός να οδηγηθούμε σε παγκόσμιο πόλεμο και την καταστροφή του πλανήτη.
Οι συρράξεις μεταξύ κρατών αποφασίζονται πλέον, όχι υπέρ βωμών και εστιών, αλλά για τα συμφέροντα μιας παγκόσμιας ολιγαρχίας, η οποία έχει κάθε συμφέρον να τις συντηρεί.
Γι’ αυτό και ο γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε, ότι η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν τους αφορά.

1 Comment

  1. Αγαπητέ Σήφη, αφού δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά ανάμεσα στους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και του Ασάντ, γιατί διαμαρτύρεσαι μόνο τότε που αυτοί πράττουν πολεμικά και δεν λες ποτέ κάτι για τις εχθροπραξίες του Ασάντ; Μάλλον, όπως πολλούς άλλους, δεν σε νοιάζει και τόσο ο πόλεμος, αλλά πιο πολύ η κριτική στην δύση. Δεν λέω πως η δυτικοί είναι αρνάκια, αλλά να μην τους ρίχνουμε και τα πάντα: Στην Λιβύη όλα ξεκίνησαν με κατοίκους της ίδιας της Λιβύης που ήθελαν να διώξουν τον Γκαντάφι για μια πιο δημοκρατική Λιβύη. Όταν ο Γκαντάφι μετά στον εμφύλιο πόλεμο κόντεψε να σφαγιάσει τον μισό λαό του, μπήκαν οι Γάλλοι στο παιχνίδι. Εξάλλου, είναι αποδεδειγμένο πως ο Ασάντ χρησιμοποίησε άλλες φορές στο παρελθόν χημικά όπλα. Το ξαναλέω, δεν είναι αρνάκια οι δυτικοί, αλλά να μην λέμε μόνο ό, τι μάθαμε να παπαγαλίζουμε, αλλά να βλέπουμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι. Αν οι Τούρκοι αρχίσουν πόλεμο με την Ελλάδα και κάποια στιγμή Γαλλία, Γερμανία, Αμερική, Αγγλία πολεμήσουν με το μέρος μας, τι θα πεις, πως οι ιμπεριαλιστές είναι υπεύθυνοι και γι’ αυτό και δεν διαφέρουν από τον Ερντογάν:

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα