Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Απόρρητα έγγραφα, χειρόγραφα και φωτογραφίες: Όσα κατάσχεσε το FBI από την έπαυλη του Τραμπ

minoan lines

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες ερεύνησαν την έπαυλη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα και μια μέρα αργότερα με διαταγή του ομοσπονδιακού δικαστή δίνεται στη δημοσιότητα το ένταλμα της έρευνας και η λίστα με όσα κατάσχεσαν οι πράκτορες του FBI.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, στο αίτημά του προς τον δικαστή Μπρους Ράινχαρτ για την έκδοση του εντάλματος που προηγήθηκε της έρευνας, ανέφερε πως είχε λόγους να πιστεύει ότι ο Τραμπ ενδεχομένως να είχε παραβιάσει τον νόμο περί κατασκοπείας, ο οποίος απαγορεύει την κατοχή ή τη μετάδοση πληροφοριών για την εθνική ασφάλεια.

Σύμφωνα το ένταλμα, το FBI πήρε συνολικά 20 κούτες που περιλαμβάνουν 11 ντοσιέ με διαβαθμισμένα και «άκρως απόρρητα» κυβερνητικά έγγραφα, ντοσιέ με φωτογραφίες καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Ανάμεσα στα έγγραφα υπάρχουν σημειώσεις για τη χάρη που απέδωσε ο Τραμπ στον στενό σύμμαχο του, Ρότζερ Στόουν, ενώ σε άλλο έγγραφο περιέχονται πληροφορίες σχετικά «με τον πρόεδρο της Γαλλίας», όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Ολόκληρη η λίστα των κατασχεθέντων εγγράφων:

Υπενθυμίζεται ότι πράκτορες του FBI, πραγματοποίησαν την Δευτέρα, 8 Αυγούστου, έφοδο στην ιδιωτική οικία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο του Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Εάν επιβεβαιωθούν οι αποκαλύψεις ότι ο Τραμπ διατηρούσε στην κατοχή του «άκρως απόρρητα» έγγραφα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλες νομικού χαρακτήρα προκλήσεις.

«Άκρως απόρρητο» (Top Secret) είναι το υψηλότερο επίπεδο διαβάθμισης και αφορά τις πιο σημαντικές πληροφορίες για την εθνική ασφάλεια. Συνήθως, τέτοια έγγραφα φυλάσσονται σε ειδικές κρατικές εγκαταστάσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα