Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Απορίες για το στρατόπεδο “Μαρκοπούλου”

Παλιός Χανιώτης και ευαισθητοποιηµένος µε θέµατα δηµοσίου χώρου, αναγνώστης µας θέτει κάποια -εύλογα- ερωτήµατα για το ζήτηµα του πρώην στρατοπέδου “Μαρκοπούλου”:

«Κύριε διευθυντά,
Κάποιες εκατοντάδες Χανιώτες χθες µε τα παιδάκια τους απόλαυσαν το πρωινό κάνοντας βόλτα και συζητώντας στο Στρατόπεδο Μαρκόπουλου, που άνοιξε για µια µέρα µετά από αίτηµα των φορέων. Ήλθαν οι πιο πολλοί µε τα ποδαράκια τους, χωρίς να γυρεύουν να τους φτιάξουν πρώτα ειδικό πάρκινγκ, αφού το Στρατόπεδο είναι µέσα στην πόλη (έχει µήπως πάρκινγκ ο ∆ηµοτικός Κήπος;). Στις κουβέντες που άκουσα, κυριαρχούσε η επιθυµία για τη δηµιουργία ενός µεγάλου πάρκου και µόνο, όπως λένε και οι κάτοικοι της περιοχής και φορείς που εµπλέκονται µε τη διεκδίκηση του Στρατοπέδου από χρόνια.

Λείπει τόσο το πράσινο και ένας χώρος ήπιας αναψυχής από αυτή την πόλη! Λείπουν βέβαια δραµατικά και χώροι στάθµευσης χάρις στην επί χρόνια αδράνεια των ∆ηµοτικών Αρχών. ∆εν είναι όµως ευκαιρία το Στρατόπεδο να την αρπάξει για να λυθεί πρόχειρα και πρόσκαιρα τα θέµα. Το είπαν όλοι.

Ξέρω πως δεν θα πάρω απάντηση στα τρία ερωτήµατα που θα θέσω στον κ. δήµαρχο µε την ευκαιρία της χθεσινής γιορταστικής ηµέρας και παλιότερων δηλώσεών του. Θα τον ρωτήσω όµως ως πολίτης και ψηφοφόρος:

Γιατί δεν ανοίγει σε καθηµερινή βάση το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, όπως υποσχέθηκε, αποµονώνοντας κάποια σηµεία που µπορεί να µην είναι προσβάσιµα; Περιµένει µήπως να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν οι µελέτες και τα έργα και µέχρι τότε οι «µουζίκοι της πόλης» να έχουν ξεχάσει τα διάφορα που λέµε τώρα;

• Στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο που είχε γίνει προ καιρού είπε µάλλον για ‘‘τρίπλα’’, προκειµένου να αποφύγει τον σκόπελο για προσωρινή χρήση του χώρου για στάθµευση, πως ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του πάρκινγκ κάτω από το Εθνικό Στάδιο, που σέρνεται εδώ και χρόνια. Μήπως µπορεί να µας πει τι συγκεκριµένα έχει κάνει από τότε µέχρι σήµερα;

• Με τους περιφερειακούς χώρους στάθµευσης και τα δωρεάν λεωφορεία µε τα οποία θα µετακινούσε ο ∆ήµος τους ταλαίπωρους πολίτες προς το αδιάβατο κέντρο της πόλης, τι ακριβώς έχει γίνει µέχρι σήµερα;».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα