Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Απόψεις – προτάσεις για τη δημοτική Αρχή Χανίων

• Αδελφοποιήθηκε ο Δήμος μας με την Ελληνοπολη της Αμερικής το Tarpon Springs. Θυμάμαι και παλιότερα αδελφοποιήσεις με άλλες πόλεις και η μια νομίζω με δήμο της Κύπρου, που όμως με την πάροδο του χρόνου ξεχάστηκαν. Η καινούργια σίγουρα δεν θα χαθεί στο βάθος των χρόνων.
Με τόσους Έλληνες εκεί σχολεία Ελληνικά και πιο πολύ κοινότητα κ.λπ. σίγουρα θα θέλουν να μάθουν και για τον νέο… αδελφό.
Προτείνω το γραφείο Τύπου του δήμο ή άλλη υπηρεσία, να αναλάβει την προσπάθεια να συγκεντρωθούν και αποσταλούν βιβλία όπως: Ιστορικά, από την Μινωική περίοδο μέχρι σήμερα Μάχη Κρήτης κ.λπ. Λαογραφικά και όσα αναφέρονται σε θεματικά μας τα Χανια και γενικά την Κρήτη. Η πολύτιμη ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Ελληνική μυθολογία. Περιγραφικά αξιοθέατων των Χανίων και φωτογραφικά λευκώματα. Αυτή κι αν είναι γνωριμία και προβολή των Χανίων μας.

• Αφού απομακρύνθηκε ο κύριος εκπρόσωπος της Κρητικής Πανίδας, το αγρίμι, από τον Δημοτικό Κήπο, μπορεί να προβληθούν μερικά από τα ενδημικά φυτά της χλωρίδας της Κρητής όπως τα κυριότερα ο δίκταμος (έρωντας), η μαλοτύρα, η ματζουρανα κ.λπ. σε έναν μικρό αλλά υπερυψωμένο χώρο με πινακίδες σχετικά με τα στοιχεία των. Θα είναι και αυτή μια προβολή για τα Χανιά μας.
Ο διαπρεπής γεωπονος Κώστας Οικονομάκης είχε ασχοληθεί παλαιότερα με καλλιέργίες των.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα