Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Απονομή των βραβεύσεων του διαγωνισμού ποιότητας ελαιοτριβείων

Σε ημερίδα για την ποιότητα και εμπορία του ελαιολάδου

Η απονομή των διακρίσεων του διαγωνισμού «Ποιότητας Ελαιολάδου Ελαιοτριβείων» 2022/23 που οργανώνει ο ΣΕΔΗΚ πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε Ημερίδα με θέμα «Ποιότητα και Εμπορία Ελαιολάδου» η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 13 Μαΐου στο ΜΑΙΧ στα Χανιά.
Το πρόγραμμα της ημερίδας, που οργανώνεται από τον ΣΕΔΗΚ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το ΜΑΙΧ, το ΓΕΩΤΕΕ Παρ.Κρητης, το Ινστιτούτο Ελιάς ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ.α. περιλαμβάνει εισηγήσεις για την ποιότητα του ελαιολάδου και τις ορθές πρακτικές διάθεσης, επίδειξη γευσιγνωσίας ελαιολάδου και απονομή των βραβεύσεων του διαγωνισμού Ποιότητας Ελαιοτριβείων 2022/23.

Βασικός στόχος της ημερίδας και του διαγωνισμού είναι η βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου περιοχών της Κρήτης, αλλα και η αξιοποίηση της με ορθές πρακτικές διάθεσης του ελαιολάδου. Γιατί τα δείγματα λήφθηκαν από επιτροπές από δεξαμενές ελαιοτριβείων τουλάχιστο 20 τόνων, ώστε να είναι αξιόπιστα και αντιπροσωπευτικά περιοχών.
Οι διακρίσεις που θα απονεμηθούν θα είναι 8 καλαίσθητες πλακέτες με την «Χρυσή, Αργυρή και Χάλκινη Μινωική Ελιά» και 17 «Έπαινοι», για την ποιότητα, η οποια αξιολογήθηκε με βάση τα χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των δειγμάτων που πρόεκυψαν από αναλύσεις που έκανε το Ινστιτούτο Ελιάς Υποτρ/κων και Αμπέλου.

Ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. παρουσιάζει θέσεις – προτάσεις εν όψει των εκλογών

Παράλληλα όμως θα απονεμηθούν για πρώτη φορά και 3 πλακέτες με την «Πράσινη Μινωική Ελια» του ΣΕΔΗΚ στα ελαιόλαδα τα οποία διαπιστώθηκαν πλήρως απαλλαγμένα από υπολείμματα φυτοφαρμάκων, με αναλύσεις που έγιναν από το διαπιστευμένα ιδιωτικά εργαστήρια «ΧΗΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ» στο Ρέθυμνο.
Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13-5-2023 και ώρα 10.30 έως 13.00 μπορούν να συμμετάσχουν έκτος από τους βραβευόμενους και τους συνοδούς τους, που θα προσκληθούν προσωπικά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται, αρκεί να δηλώσουν την συμμετοχή τους τηλεφωνικά στο 28210 50800 ή στο e-mail: info@sedik.gr μέχρι την 12-5-23. Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας θα δημοσιευτεί στα τοπικά ΜΜΕ και στην Ιστοσελίδα του ΣΕΔΗΚ www.sedik.gr μετά τις 4-5-2023


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα