Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Αποκόρωνας: Νέες ειδικότητες στο ΕΠΑ.Λ. Βρυσών

Με νέες ειδικότητες θα υποδεχθεί την νέα σχολική χρονιά το ΕΠΑ.Λ. Βρυσών. Ειδικότητες που απαντούν στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας αλλά και στις προτιμήσεις των νέων του Αποκόρωνα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά από αίτημα αρχικά της Διευθύντριας του σχολείου για ανανέωση των ειδικοτήτων του σχολείου και αντιστοιχία αυτών με τις τοπικές ανάγκες και την τοπική ανάπτυξη το Υπουργείο έκανε δεκτό το αίτημα αυτό.
Συγκεκριμένα από την νέα σχολική χρονιά επανέρχεται στο ΕΠΑ.Λ. Βρυσών ο Τομέας Οικονομίας Διοίκησης με την ειδικότητα «Υπάλληλος Τουριστικών επιχειρήσεων».
Επιπλέον, στον Τομέα Μηχανολογίας για πρώτη φορά ιδρύεται η ειδικότητα των «Υδραυλικών» (Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου) και επανέρχεται η ειδικότητα των «Ψυκτικών» (Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού).
Αναλυτικά θα λειτουργήσουν:
1. Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος στη Β’ τάξη με ειδικότητα «Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών» στην Γ΄τάξη.
2. Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας στη Β’ τάξη με σκοπό την επόμενη σχολική χρονιά να ιδρυθεί ειδικότητα «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» για την Γ΄τάξη.
3. Τομέας Μηχανολογίας στην Β’ τάξη με δύο επιλογές στην Γ’ τάξη: α) «Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου», β) «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού».
4. Τομέας Τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας στη Β’ τάξη με ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτή» στην Γ΄τάξη.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι «τα Επαγγελματικά Λύκεια μπορούν να είναι μοχλός ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας, όταν συνάδουν οι ειδικότητες με την τοπική δραστηριότητα. Απόφοιτοι και πτυχιούχοι του ΕΠΑ.Λ. Βρυσών μπορούν να ενισχύσουν τις τοπικές επιχειρήσεις με εξειδικευμένο προσωπικό.
Οι απόφοιτοι θα έχουν την δυνατότητα:
Α) να απορροφηθούν άμεσα στην αγορά εργασίας,
Β) να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες,
Γ) να συνεχίσουν με 1 χρόνο ακόμα μαθητεία και να λάβουν αναβαθμισμένο πτυχίο επιπέδου 5.
Δ) να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σχολές Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Στρατού. Οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. είναι γνωστό πως έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, λαμβάνουν Πτυχίο επιπέδου 4 και βέβαια Απολυτήριο Λυκείου το οποίο είναι ισότιμο με των Γενικών Λυκείων. Με ανακοίνωση του σχολείου στην νέα ιστοσελίδα θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για τις ημερομηνίες εγγραφών οι οποίες αναμένονται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.
Οι αιτήσεις εγγραφής γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνήσουν με το σχολείο: Τηλέφωνο: 28250 51703
Website: https://epalvryson.weebly.com
Mail: mail@1epal-bryson.chan.sch.gr, epalvryson@gmail.com


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα