Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Αποκατάσταση του Παιδικού σταθμού Καλυβών

Υπεγράφη σήμερα στα γραφεία του Δήμου Αποκορώνου σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΘΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΛΥΒΩΝ” μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του Αντωνίου Περδικάκη του Γεωργίου, εκπροσώπου του οικονομικού φορέα “Αντώνιος Περδικάκης και ΣΙΑ Ο.Ε.” , προϋπολογισμού 70.000 ευρώ προ έκπτωσης.

Το κτίριο του παιδικού σταθμού Καλυβών έχει εμβαδόν 979 μ2 και κατασκευάστηκε το έτος 2003 σύμφωνα με την Οικοδομική Άδεια 594/2002. Το κτίριο είναι συμβατικής κατασκευής και αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα.
α) ΥΠΟΓΕΙΟ εμβαδού Ε=218,79 τ.μ.
β) ΙΣΟΓΕΙΟ εμβαδού Ε=485,85 τ.μ.
γ) Α’ ΟΡΟΦΟΣ εμβαδού Ε= 274,55 τ.μ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «το κτίριο κατασκευάστηκε για τις ανάγκες Βρεφονηπιακού/Παιδικού σταθμού του τότε Δήμου Αρμένων, αποπερατώθηκε αλλά δεν εξοπλίστηκε και έτσι δεν λειτούργησε ποτέ ως παιδικός σταθμός. Σήμερα χρησιμοποιείτε, εν μέρη ως συμπληρωματικές αίθουσες διδασκαλίας του όμορου Δημοτικού Σχολείου Καλυβών, εν μέρη από διάφορους συλλόγους και ένα μεγάλο τμήμα παραμένει ανεκμετάλλευτο.
Ο Δήμος Αποκορώνου στοχεύσει στο να αρχίσει να το λειτουργεί από την νέα σχολική χρονιά ως Βρεφονηπιακό Σταθμό και προκειμένου να γίνει αυτό πρέπει το κτίριο να συντηρηθεί.
Το κτίριο σήμερα έχει τις φυσιολογικές φθορές από την έλλειψη συντήρησης τόσων ετών όσο και διάφορες ζημιές οι οποίες χρειάζονται άμεση αποκατάσταση και παρεμβάσεις για την πρόληψη των παραπέρα φθορών οι οποίες εμπεριέχουν και κίνδυνο για την ασφάλεια των χρηστών. Ενδεικτικές της κατάστασης που βρίσκεται το κτίριο είναι οι παρακάτω φωτογραφίες. Η παρέμβαση αποσκοπεί στην αποκατάσταση των φθορών και την συντήρηση του κτιρίου όσο και του περιβάλλοντα χώρου του ώστε το κτίριο να λειτουργήσει ως βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου. Η μορφή της παρέμβασης έλαβε υπόψη τα υπάρχοντα στοιχεία του κτιρίου και οι εργασίες επισκευές θα είναι ακριβώς με το ίδιο τρόπο όπως το υφιστάμενο κτίριο (π.χ οι χρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά θα είναι όμοιοι με τους υφιστάμενους και στις επιφάνειες που απαιτείται όχι σε ολόκληρο το κτίριο).

Οι εργασίες που προβλέπονται είναι οι εξής:
• Καθαίρεση αποσαθρωμένων στοιχείων σκυροδέματος (σπασμένα σκαλοπάτια) και αποκατάσταση αυτών
• Βελτίωση πρόσβασης διαφυγής από την εξωτερική βοηθητική σκάλα και δημιουργία ασφαλούς όδευσης
• Aποξήλωση πλακιδίων δώματος ισογείου (τα οποία έχουν υποστεί καθίζηση) και αποκατάσταση κλίσεων με επανατοποθέτησή των ιδίων αν είναι δυνατόν ή όμοιων
• Αποκατάσταση φθαρμένων τοίχων-οροφών και επαναχρωματισμός εσωτερικά και εξωτερικά.
• Αποκατάσταση – βελτίωση αποσαθρωμένων σιδηρών κατασκευών όσο και του στεγάστρου εισόδου.
• Τοποθέτηση πλακιδίων κουζίνας στο ισόγειο του κτιρίου
• Επιδιορθώσεις κουφωμάτων όσο και της εξωτερικής καγκελόπορτας του περιβάλλοντα χώρου
• Κατασκευή χωρισμάτων αιθουσών από γυψοσανίδα
• Συμπληρώσεις – διορθώσεις ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και αντικατάσταση λαμπτήρων με LED
• Επιδιόρθωση λέβητα πετρελαίου και μηχανολογικής εγκατάστασης για πλήρη θέρμανση χώρων.
• Αντικατάσταση των φθαρμένων ξύλινων σανίδων των καθιστικών του περιβάλλοντα χώρου, με νέες πάχους 4 εκ και πλάτους 12 εκ. από κατάλληλη ξυλεία εξωτερικού χώρου πλήρως επεξεργασμένη.
• Τα προϊόντα των καθαιρέσεων θα απομακρυνθούν από τον τόπο του έργου και θα ανακυκλωθούν σύμφωνα με την νομοθεσία.
• Συμπλήρωση καθ’ ύψος άλλης μιας γραμμής κάγκελου στα μπαλκόνια και την σκάλα του ορόφου για λόγους ασφαλείας των μαθητών

Τελειώνοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε ότι διατίθεται και το ποσό των 50.000 ευρώ από πρόγραμμα ΕΣΠΑ, προκειμένου να καλύψει τον εξοπλισμό, πυρασφάλειας,επίπλων και αναγκαίων ειδών λειτουργίας, δηλώνοντας την ικανοποίησή του, για την αναγκαιότητα ύπαρξης της δομής του βρεφικού σταθμού, που έλειπε από τον Αποκόρωνα και πρόκειται να στεγάσει τουλάχιστον 20 νήπια ηλικίας 0 έως 2,5 ετών».

1 Comment

  1. Μπράβο στο Δήμο Αποκορωνα για τις ενέργειες στα σχολικά κτίρια του Δήμου όπως καλό θα ήταν να τεθεί ως ζήτημα στο Δημοτικό Συμβουλίο Αποκορώνου το ζήτημα της δημιουργίας Δημοτικής Συγκοινωνίας για τα χωριά της ενδοχώρας εξυπηρετωντας τόσο του πολίτες του Δήμου Αποκορωνα όσο κ τους τουριστες-επισκεπτες του Δήμου Αποκορωνου!!!!!!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες