Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Αποφάσεις του ΔΣ της ΕΣΟ

Τ

ο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΟ συνεδρίασε διαδικτυακά στις 20/10/2020, με κυριότερες αποφάσεις τις; εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισε την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης με θέμα τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2021, που ήταν επαναπρογραμματισμένη για τις 3 ή 7 Νοεμβρίου 2020, λόγω των ιδιαίτερα επιβαρυμένων επιδημιολογικών συνθηκών.
Ωστόσο, και επειδή σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο οι προϋπολογισμοί υποβάλλονται στη Γ.Γ.Α. έως 31.10. κάθε έτους, αποφασίστηκε να υποβληθεί εντός του Οκτωβρίου ,όπως εγκρίθηκε στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 13.06.2020 και έχει σταλεί στα σωματεία.

Αποφασίστηκε ότι η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος θα διεξαχθεί από 25 Οκτωβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου 2020 λόγω των ιδιαίτερων και κρίσιμων υγειονομικών συνθηκών.
Αποφασίστηκε επίσης, ότι οι μεταγραφές από φέτος και στο εξής θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας-εφαρμογής. Σχετική ανακοίνωση έχει σταλεί ήδη στα σωματεία.

Τα μέλη του ΔΣ συμφώνησαν επί της αρχής για δεύτερη μεταγραφική περίοδο τον Απρίλιο κάθε έτους, σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο. Στην δεύτερη μεταγραφική περίοδο δεν θα έχουν δικαίωμα μεταγραφής, οι αθλητές που μεταγράφηκαν στη πρώτη περίοδο (Οκτώβριος-Νοέμβριος).

Για την εφαρμογή αυτής της απόφασης, θα δρομολογηθεί τροποποίηση του κανονισμού εγγραφών μεταγραφών και η ψήφισή του από τη Γενική Συνέλευση.

Μετά από εισήγηση του εφόρου εθνικών ομάδων κ. Μιχάλη Καλοσκάμπη και δεδομένων των παραιτήσεων των GM Σπύρου Καπνίση και IM Άγγελου Σανδαλάκη, ορίζονται ως εκλέκτορες ο GM Γιάννης Νικολαΐδης για την εθνική ομάδα ανδρών και ο GM Θάνος Μαστροβασίλης για την εθνική γυναικών.

Αποφασίστηκε η συμμετοχή της χώρας μας στο Βαλκανικό Διαδικτυακό Νεανικό Πρωτάθλημα 2020 που διοργανώνει η Βαλκανική Σκακιστική Ομοσπονδία (Balcan Chess Federation). Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 31/10 και στηv 1/11/2020 σε 5 ηλικιακές κατηγορίες: Open U18, U16, U14, U12, U10 και Girls U18, U16, U14, U12 U10.

Σε κάθε μία από τις 10 κατηγορίες θα γίνει ξεχωριστό πρωτάθλημα (ελβετικό 7 γύρων, rapid 25’ + 5’’) όπου θα αναδειχθούν οι νικητές των κατηγοριών.

Τα 5 αγόρια (1 ανά κατηγορία από κάθε χώρα με το καλύτερο σκορ) συνθέτουν το σκορ της εθνικής ομάδας κάθε χώρας, και έτσι θα προκύψει η κατάταξη των χωρών. Τα αντίστοιχα ισχύουν και στα κορίτσια. Σε κάθε κατηγορία μπορούν να αγωνιστούν μέχρι 3 αθλητές/αθλήτριες από κάθε χώρα (30 συνολικά ανά χώρα) και το οργανωτικό παράβολο ανά συμμετοχή είναι 20 €.

Την επιλογή των σκακιστών θα κάνει ο εκλέκτορας IM Γιώργος Γκούμας και η ΕΣΟ θα καλύψει το κόστος των παραβόλων (30 Χ 20 € = 600 €), και τα κριτήρια θα είναι τα εξής :

Για τις κατηγορίες -18, -16 και -14 τα κριτήρια κατά σειρά είναι:
ΕΛΟ, Πρωτάθλημα, Παρτίδες, Αποτελέσματα Ευρωπαϊκού Online

Για τις κατηγορίες -12, και -10 τα κριτήρια κατά σειρά είναι:
Πρωτάθλημα, ΕΛΟ, Παρτίδες, Αποτελέσματα Ευρωπαϊκού Online

Στις κατηγορίες που είχαμε 2 ομίλους σε κάποιο πρωτάθλημα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η δυναμικότητα του κάθε πρωταθλήματος.

Αν κάποιοι έπαιξαν σε πρωταθλήματα σε ανώτερη κατηγορία θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η δυναμικότητα των πρωταθλημάτων

Αποφασίστηκε η αναβολή του ομαδικού πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής Κατηγορίας για το 2020.

Επιπρόσθετα αποφασίστηκε:

Οι ομάδες που προκρίθηκαν από τους ΠΟΑ των Ενώσεων-Τοπικών Επιτροπών του 2020, θα έχουν δικαίωμα να παίξουν απευθείας στην τελική φάση.
Για όσες περιοχές δεν πραγματοποιηθούν ΠΟΑ το 2020, θα δοθεί μια ακόμα θέση για το πρωτάθλημα 2020-2021 από τον ΠΟΑ που θα πραγματοποιήσουν το 2021.
Αναπλήρωση προβλέπεται μόνο για την εξασφάλιση ζυγού αριθμού ομάδων.

Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε ότι μόνο στη περίπτωση που συμφωνήσουν όλες οι ομάδες μπορεί το final 4 να διεξαχθεί διαδικτυακά, διαφορετικά θα διεξαχθεί δια ζώσης όποτε το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες ακόμη και αν χρειαστεί το 2021 σε κατάλληλο χώρο.
Σχετικά με το ομαδικό πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων 2020, αποφασίστηκε να εξεταστεί άμεσα η δυνατότητα να γίνει διαδικτυακά , με πρόβλεψη για αυξημένο αριθμό συμμετοχών και οργανωτικό παράβολο ώστε να καλύπτεται το κόστος των διαιτητών.

Στο Γιβραλτάρ η τελική φάση του Γκραν Πρι γυναικών
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι η τελική φάση του ΓκρανΠρι γυναικών θα διεξαχθεί στο Γιβραλτάρ από 17-29 Ιανουαρίου 2021. Οι κορυφαίες σκακίστριες του κόσμου θα συμμετάσχουν σε αυτό διεκδικώντας τις δύο πρώτες θέσεις που θα εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στο τουρνουά των διεκδικητριών του παγκόσμιου τίτλου.

Στάνλεϊ Κιούμπρικ
Στη φωτογραφία ο Πίτερ Σέλερς σαν παπαράτσι εικόνα και σώμα με τη μηχανή του, τραβάει αιφνιδιαστική από πίσω φωτογραφία τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ ο οποίος ετοιμάζεται να παίξει σκάκι με τον Τζορτζ Σκοτ, στα διαλείμματα των γυρισμάτων του Dr. Strangelove, το 1964.
Το απόσπασμα που ακολουθεί προέρχεται από συνέντευξη που έδωσε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της «Λάμψης» και περιέχεται στο βιβλίο «Kubrick» ,του κριτικού κινηματογράφου Μισέλ Σίμεντ. Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ σπανίως έδινε συνεντεύξεις και, όταν κάτι τέτοιο γινόταν, το μόνο που προκαλούσε ήταν ερωτήματα. Το δήλωσε άλλωστε ο ίδιος το 1987, όταν ο δημοσιογράφος που του πήρε συνέντευξη για το περιοδικό «Rolling Stone» του είπε ότι, ενώ δημιουργεί έντονα συναισθήματα ως καλλιτέχνης, δεν δίνει εύκολες απαντήσεις ως άνθρωπος. «Είναι γιατί δεν έχω εύκολες απαντήσεις…» του απάντησε ο σκηνοθέτης.

-Είστε σκακιστής και αναρωτιέμαι αν το παιχνίδι του σκακιού και η λογική του έχουν κοινά στοιχεία με αυτό που λέτε…
-Πρώτα απ’ όλα, ακόμα και οι μεγάλοι γκρανμέτρ, όσο βαθιά κι αν αναλύουν μια θέση, σπάνια είναι ικανοί να προβλέψουν το τέλος της παρτίδας. Έτσι, η απόφασή τους για κάθε κίνηση είναι εν μέρει βασισμένη στη διαίσθηση. Ήμουν καλός σκακιστής, φυσικά όμως δεν έφτασα σ’ αυτό το επίπεδο. Πριν βρω κάτι καλύτερο να κάνω, δηλαδή να δημιουργώ ταινίες, έπαιζα σε τουρνουά στο Marshall Chess Club και το Manhattan Chess Club στη Νέα Υόρκη αλλά και για χρήματα σε πάρκα. Ανάμεσα στα πολλά πράγματα που διδάσκει το σκάκι είναι ο έλεγχος του αρχικού ενθουσιασμού. Σε μαθαίνει να συγκρατείσαι πριν ακολουθήσεις τη συνέχεια που σου φαίνεται καλή και να σκέφτεσαι αντικειμενικά όταν βρίσκεσαι σε άμυνα. Όταν γυρίζεις μια ταινία, λαμβάνεις τις περισσότερες αποφάσεις στην πορεία. Χρειάζεται μεγάλη ικανότητα αυτοπειθαρχίας, περισσότερη απ’ όση φαντάζεστε, για να πάρεις τη σωστή απόφαση στο θορυβώδες περιβάλλον του γυρίσματος.

-Παίζατε σκάκι και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της «Λάμψης«, όπως κάνατε στο «SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα» και στο «2001, η Οδύσσεια του Διαστήματος»;
-Έπαιξα μερικές παρτίδες με τον Τόνι Μπάρτον, έναν από τους ηθοποιούς. Πρόκειται για ισχυρό σκακιστή. Έπαιξα πολύ σκάκι με τον Τζορτζ Σκοτ στο «SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα». Ο Τζορτζ είναι επίσης καλός παίκτης, αλλά δεν θυμάμαι να κέρδισε πολλές παρτίδες.

ΣΚΑΚΙ ΣΤΟΝ ΚΥΔΩΝΑ
Ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ και το συνεργαζόμενο σωματείο του ΟΦΣΧ πραγματοποιούν μαθήματα σκάκι για αρχάρια και προχωρημένα παιδιά, καθώς και για ενήλικες.
Τα μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα με ελάχιστο αριθμό 3 και μέγιστο ως 6 άτομα, με χρήση μάσκας και τήρηση των κανόνων της Ε.Σ.Ο. και της Γ.Γ.Α.
Τα μαθήματα γίνονται στη λέσχη του Κύδωνα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, στη λέσχη του Παγχανιακού στην Νέα Χώρα καθώς και στο ενοριακό κέντρο των Κουνουπιδιανών.
Πληροφορίες: Επικεφαλής προπονητής: Γιώργος Μυλωνάκης 6972442935
Τμήματα Ενηλίκων: Νίκος Σγουρός 6978777543
Εκμάθηση αρχαρίων και Νέα Χώρα: Δημήτρης Λαδάς 6943801862
Κουνουπιδιανά & Ακρωτήρι: Φώτης Τόλιας 6946636405

*** 1…Πζ4+ 2. Ρ:η6 Αβ6 3.α3 Αδ8+#

 

Η προπαγάνδα των Ιταλών κατά την διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου μέσα από τον ιταλικό τύπο της εποχής  στο 9ο podcast ”Στο Αρχείο” με τον Νεκτάριο Κακατσάκη και την Βασιλική Τωμαδάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες