Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Απόδραση” στην Παλαιόχωρα

Νύφη του Λιβυκού πελάγους αποκαλείται η πανέμορφη παράλια κωμόπολη του δήμου Καντάνου – Σελίνου, Παλαιόχωρα, η οποία προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες, Ελληνες και ξένους κάθε θερινή περίοδο.

Να σημειωθεί ότι οι πρώτοι ξένοι επισκέπτες, πριν από 50 χρόνια, όταν ακόμα η Παλαιόχωρα αποτελούσε ένα μεγάλο χωριό της επαρχίας Σελίνου, ήταν οι χίπις!
Στα μεταγενέστερα χρόνια οι κάτοικοί της άρχισαν να μετατρέπουν δωμάτια των σπιτιών τους ως ενοικιαζόμενα εξυπηρετώντας παραθεριστές, ενώ σταδιακά  κτιζόταν νέα τουριστικά καταλύματα, καταστήματα, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ, φαρμακεία, λειτουργούσαν κέντρα διασκέδασης, ιατρεία, μουσεία, υποκαταστήματα Τραπεζών, ταχυδρομείο, σταθμοί αστυνομίας, λιμεναρχείου, τελωνείου και θαυμάσια οργανωμένες παραλίες, μαρίνα για μικρά σκάφη και μόλος εξυπηρέτησης μικρών επιβατηγών- οχηματαγωγών πλοίων που εξυπηρετούν την νότια ακτογραμμή του Νομού,  Σούγια, Αγιά Ρουμέλη, Λουτρό, Χώρα Σφακίων και Γαύδο.
Σήμερα η Παλαιόχωρα αποτελεί έναν ιδιαίτερα αξιόλογο τόπο παραθερισμού με την πλούσια τουριστική υποδομή που παρέχεται στους επισκέπτες της.
Η χιλιομετρική της απόσταση από τα Χανιά, είναι 72 χιλιόμετρα μέσω της μαρτυρικής κωμόπολης Καντάνου.
Από την επίσκεψη μας το απόγευμα της Κυριακής παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα που καταγράψαμε  “πετώντας”, αλλά και περπατώντας στην κωμόπολη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα