Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

“Απόδραση” στην Παλαιόχωρα

Νύφη του Λιβυκού πελάγους αποκαλείται η πανέμορφη παράλια κωμόπολη του δήμου Καντάνου – Σελίνου, Παλαιόχωρα, η οποία προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες, Ελληνες και ξένους κάθε θερινή περίοδο.

Να σημειωθεί ότι οι πρώτοι ξένοι επισκέπτες, πριν από 50 χρόνια, όταν ακόμα η Παλαιόχωρα αποτελούσε ένα μεγάλο χωριό της επαρχίας Σελίνου, ήταν οι χίπις!
Στα μεταγενέστερα χρόνια οι κάτοικοί της άρχισαν να μετατρέπουν δωμάτια των σπιτιών τους ως ενοικιαζόμενα εξυπηρετώντας παραθεριστές, ενώ σταδιακά  κτιζόταν νέα τουριστικά καταλύματα, καταστήματα, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ, φαρμακεία, λειτουργούσαν κέντρα διασκέδασης, ιατρεία, μουσεία, υποκαταστήματα Τραπεζών, ταχυδρομείο, σταθμοί αστυνομίας, λιμεναρχείου, τελωνείου και θαυμάσια οργανωμένες παραλίες, μαρίνα για μικρά σκάφη και μόλος εξυπηρέτησης μικρών επιβατηγών- οχηματαγωγών πλοίων που εξυπηρετούν την νότια ακτογραμμή του Νομού,  Σούγια, Αγιά Ρουμέλη, Λουτρό, Χώρα Σφακίων και Γαύδο.
Σήμερα η Παλαιόχωρα αποτελεί έναν ιδιαίτερα αξιόλογο τόπο παραθερισμού με την πλούσια τουριστική υποδομή που παρέχεται στους επισκέπτες της.
Η χιλιομετρική της απόσταση από τα Χανιά, είναι 72 χιλιόμετρα μέσω της μαρτυρικής κωμόπολης Καντάνου.
Από την επίσκεψη μας το απόγευμα της Κυριακής παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα που καταγράψαμε  “πετώντας”, αλλά και περπατώντας στην κωμόπολη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα