Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Απόδραση στη φύση (video)

Πόλος έλξης για όσους επιζητούν μια απόδραση στη φύση αποτελεί το φαράγγι της Σαρακίνας στα Μεσκλά του Δ. Πλατανιά. Μικρό σε μήκος, μπορεί να περπατηθεί εύκολα, έχει συντηρηθεί και καθαριστεί τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Πλατανιά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Μεσκλών.

«Το φαράγγι μας είναι ένα κόσμημα της φύσης για τους επισκέπτες και συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική στήριξη της περιοχής μας» σημειώνει ο κ. Γιάννης Δημητρουλάκης πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσκλών.
Αφήνοντας το αυτοκίνητο στο χώρο μπροστά από την εκκλησία της Παναγιάς και περπατώντας για λίγο στην άσφαλτο μπαίνεις αριστερά σε χωμάτινο μονοπάτι που περνάει δίπλα στις πανέμορφες πηγές των Μεσκλών από όπου υδροδοτείται ένα μεγάλο μέρος των Χανίων. Ακολουθώντας το μονοπάτι φτάνεις στην είσοδο του φαραγγιού και ακολουθείς μια στενή διαδρομή που σε διάφορα σημεία της έχουν τοποθετηθεί μικρές μεταλλικές γέφυρες. Μόνο σε ένα σημείο λείπει ένα τμήμα της γέφυρας και απαιτείται να το παρακάμψεις. Φτάνοντας στο σημείο όπου τα ασβεστολιθικά πετρώματα “σκίζονται” στα δύο μπορείς να θαυμάσεις ένα μικρό θαύμα της φύσης περπατώντας ανάμεσα. Στην έξοδο το τοπίο σε ανταμοίβει με το πολύ πράσινο (κουμαριές, πλατάνια, καρυδιές, πρίνοι, χαρουπιές, βελανιδιές) σε ένα μεγάλο μήκος του μέχρι και τη Ζούρβα.
«Πέρα από την πλούσια χλωρίδα έχει και πολύ ζωή μέσα στο φαράγγι. Μικροί σκίουροι, ζουρίδες αλλά και κάθε είδους πουλιά μπορείς να τα συναντήσεις στο διάβα σου. Ο πολιτιστικός σύλλογος πάντα το φρόντιζε αλλά πλέον κάθε χρόνο το αναλαμβάνει ο Δήμος Πλατανιά που έχει μεγαλύτερες δυνατότητες και μας βοηθέια πολύ γιατί σε κάποια σημεία απαιτούνται επεμβάσεις που είναι κοστοβόρες και απαιτούνται τεχνικές προδιαγραφές, ενώ κάθε χρόνο είναι απαραίτητο ένα καλό καθάρισμα του» λέει ο κ. Δημητρουλάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα