Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Αποχώρηση της Αστυνομίας από το λόφο Καστέλι, ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων

Το Προεδρείο της Ένωσής της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων πραγματοποίησε την Πέμπτη 13/5 συναντήσεις τόσο με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο κ. Αντώνιο Ρουτζάκη, όσο και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Λυμπινάκη.

Σκοπός των συναντήσεων όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν να ενημερωθεί η τοπική φυσική ηγεσία για την έντονη δυσαρέσκειά μας, όσον αφορά το μεγάλο αριθμό αστυνομικών που διατίθενται καθημερινά στη φύλαξη των πολιτικών γραφείων. Παράλληλα ζητήσαμε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, τις υπηρεσιακές ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει η Δ.Α. Χανίων, όσον αφορά το ζήτημα της αποχώρησης των αστυνομικών δυνάμεων από το λόφο Καστέλι. Ακόμα τον ενημερώσαμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Ένωσής μας, σε περίπτωση που δεν αποχωρήσουν άμεσα οι συνάδελφοί μας.
Για το συγκεκριμένο θέμα, η Ένωσή μας, έχει αποστείλει επιστολές σε Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, με σκοπό να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από το λόφο Καστέλι και να επιστρέψουν στην αστυνόμευση της πόλης αλλά και της υπαίθρου των Χανίων».

Επιπρόσθετα, το Προεδρείο της Ένωσής, πραγματοποίησε συνάντηση την  Παρασκευή 14/5 στην Αθήνα, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη,  για το ίδιο ζήτημα. Σύμφωνα με την Ένωση, « ο Αρχηγός αφού έλαβε γνώση σχετικής μας επιστολής αλλά και επισυναπτόμενων εγγράφων αυτής, χαρακτήρισε ως απόλυτα δίκαιο το αίτημά μας. Παράλληλα μας διαβεβαίωσε ότι το αργότερο μέχρι τέλος Μαΐου, οι συνάδελφοί μας θα αποχωρήσουν από το λόφο Καστέλι και θα επιστρέψουν στην άμεση και ουσιαστική αστυνόμευση προς όφελος των πολιτών.
Εν συνεχεία θέσαμε στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., το ζήτημα ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων κατά τους θερινούς μήνες, καθώς οι συνάδελφοί μας θα επιβαρυνθούν για μία ακόμη φορά επιπρόσθετο φόρτο εργασίας. Ο Αρχηγός μας διαβεβαίωσε ότι η εν λόγω Υπηρεσία θα ενισχυθεί με τουλάχιστον -51- δόκιμους αστυφύλακες. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοί μας θα εργάζονται πλέον και νυκτερινά αλλά και πενθήμερα, μετ’ αμοιβής διορθώνοντας έτσι την αδικία προς το πρόσωπό τους του παρελθόντος. Για τον ίδιο λόγο, πρόθεσή του είναι και η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά με 3-4 δόκιμους αστυφύλακες».

Στο 71ο επεισόδιο, αποχαιρετάμε (μέχρι νεωτέρας) την καραντίνα και ποδηλατούμε, ορειβατούμε, κωπηλατούμε 210 χλμ για τον «Συνάνθρωπο» με τον Γιώργο Κλεινάκη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα