Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Αποχώρηση Συνολάκη από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Οδηγείται σε παραίτηση μετά την άρνηση του Ιδρύματος για άδεια άνευ αποδοχών

Εκτός Πολυτεχνείου Κρήτης τέθηκε ο διακεκριμένος καθηγητής και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Κώστας Συνολάκης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε δεκτό το αίτημά του να πάρει άδεια άνευ αποδοχών!
Κι όλα αυτά παρότι τα τρία τελευταία χρόνια είχε πάρει άδειες άνευ αποδοχών προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα αυξημένα επιστημονικά του καθήκοντα, στα οποία προστέθηκαν νέα καθώς έχει τοποθετηθεί ως επικεφαλής σε τρεις επιστημονικές επιτροπές ανάμεσα τους και την Επιτροπή για την κλιματική αλλαγή.
Ο ίδιος ο κ. Συνολάκης δεν θέλησε να σχολιάσει την είδηση, ωστόσο η απομάκρυνση του από το Iδρυμα συζητιέται ήδη στην τοπική κοινωνία καθώς στο διάστημα που ήταν καθηγητής σύστησε το “Εργαστήριο Φυσικών Καταστροφών” στο Πολυτεχνείο Κρήτης και είχε πολύ μεγάλη συμβολή σε θέματα που αφορούν τη διάβρωση των ακτών. Μάλιστα πολλές από αυτές τις επιστημονικές έρευνες παρέχονταν δωρεάν στους δημόσιους φορείς.
Σημειώνεται ότι ο κ. Συνολάκης είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών – ο μοναδικός από την Κρήτη –  ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει πώς και με ποιον καθηγητή θα συνεχίσει τη λειτουργία του το “Εργαστήριο Φυσικών Καταστροφών”.
Τα “Χ.ν.” επικοινώνησαν με τον πρύτανη κ. Ε. Διαμαντόπουλο που σημείωσε πως φέτος η κοσμητεία της σχολής δεν ενέκρινε την άδεια άνευ αποδοχών καθώς έπρεπε να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες της σχολής και δεν μπορούσε να του δοθεί εκ νέου άδεια άνευ αποδοχών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

4 Comments

  1. Όλα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Ο κύριος καθηγητής καλείται να διαλέξει τι είναι σημαντικότερο γι αυτόν.
    Πάντως θεωρώ πως θα υπάρξει παρέμβαση απ’ το σόι και στο τέλος θα σωθεί.

  2. Όταν έχεις στη “φαρέτρα” σου επιστήμονες με το παγκόσμιο κύρος ενός τέτοιου “βαρύ” ονόματος όπως του κυρίου Συνολάκη, κανείς ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να μην τον χάσεις. Μπορεί να ζητά άδειες αλλά φαντάζομαι ότι τις χρειάζεται για επιστημονικές υποχρεώσεις και όχι για να πάει διακοπές. Εξ’ άλλου, φαντάζομαι ότι δεν είναι και μοναδικός στο αντικείμενο το οποίο διδάσκει στη Σχολή του. Σίγουρα θα υπάρχει αναπληρωτής ή μήπως όχι. Το Πολυτεχνείο, ΠΡΕΠΕΙ, να τον κρατήσει, να μην χάσει έναν τέτοιο επιστήμονα. Κάνει καλό στο κύρος του. Πρόσθετη αξία και όχι μονο!

  3. Είναι οξύμωρο ότι αντι το Πολυτεχνείο να προσπαθεί να προσελκύσει καταξιωμένους και ευρύτερα αναγνωρισμένους επιστήμονες, το οποίο θα βελτιώσει τη θέση του παγκοσμίως και θα ενδυναμώσει τα Διπλώματα των αποφοίτων του, πράττει το ακριβώς αντίθετο… Νομίζω ότι έχει (παρ)έλθει η ώρα για περισυλλόγη…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα