Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Από τον μικρόκοσμο της μήτρας στον μακρόκοσμο του σύμπαντος

Σύμπαν και γένεση αποτελούν δύο ταυτόσημες έννοιες, αφού όπως στη δημιουργία του κόσμου το σκοτάδι διαδέχθηκε το φως της ημέρας, αυτή ακριβώς η διαδικασία ακολουθείται στον ερχομό ενός νέου ανθρώπου στη ζωή. Με βασικό λοιπόν άξονα την τέχνη, οι δύο αυτές έννοιες συνυπάρχουν σε μία έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Μικρόκοσμος και μακρόκοσμος – εμβρυογένεση και σύμπαν” που εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Γιαλί Τζαμισί.
Δημιουργοί της έκθεσης ο Κρητικός, εικαστικός – ζωγράφος, Κωνσταντίνος Κουνάλης και ο Γαλλοχιλιανός ζωγράφος Leonardo Godoy Muhsam.
Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο κ. Κουνάλης σημείωσε: «Θέλοντας να δώσουμε μια πιο δημιουργική διάσταση στην τυχαία γνωριμία μας, αποφασίσαμε να οργανώσουμε την έκθεση αυτή. Με άξονα τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο, την εμβρυογένεση και το σύμπαν, στοιχεία που μας περιβάλλουν και δημιουργούν τη ζωή, σκεφτήκαμε να κινηθούμε και να εργαστούμε. Η όλη διαδικασία του θέματος της έκθεσης ήταν ο καταλύτης, ο οποίος μας οδήγησε τελικά στο αποτέλεσμα που θα δουν οι επισκέπτες».
Ο κ. Κουνάλης υπογράμμισε ότι «παρουσιάζω μια σειρά έργων που είχα δημιουργήσει πριν δύο – τρία χρόνια, τα οποία αφορούν τη δημιουργία και τη γέννηση του ανθρώπου. Αφορμή και έμπνευση για τη σειρά αυτή των έργων, υπήρξε η εγκυμοσύνη της συζύγου μου και στη συνέχεια η γέννηση του γιου μου».
Από την πλευρά του ο κ. Godoy Muhsam, ο οποίος να σημειωθεί ότι παρουσιάζει για πρώτη φορά έργα του στην πόλη μας, τόνισε ότι «η αστρολογία είναι η γέφυρα μεταξύ της Μυθολογίας και Αστρονομίας. Η δική μου προσπάθεια είναι να αφηγηθώ με τα έργα μου μια ιστορία που μας συνδέει, με ό,τι πιστεύουμε για το άπειρο και το σύμπαν. Τι καλύτερη σύνδεση από τα σύμβολα και τα σημάδια που αντιπροσωπεύουν τους θεούς». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου με ώρες λειτουργίας καθημερινά, 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7μ.μ. – 10 μ.μ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες