Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Από το νηπιαγωγείο Βουβά με αγάπη…

Το σχολείο “υιοθέτησε” πλημμυρόπληκτο νηπιαγωγείο στο Γλινό Τρικάλων και έστειλε κούτες με παιχνίδια και αναλώσιμα

Μπορεί τα Σφακιά από τα Τρίκαλα να απέχουν κάτι λιγότερο από 700 χλμ, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την αποστολή πέντε ξεχωριστών δεμάτων την Πέμπτη, από το Βουβά Σφακίων για τον Γλίνο Τρικάλων.

Δέματα που εκτός από τα αντικείμενα που περιείχαν, είχαν μέσα τους ζωγραφιές φτιαγμένες με τα πιο αγνά συναισθήματα των δεκατεσσάρων μικρών μαθητών του νηπιαγωγείου του Βουβά για τους καινούργιους φίλους τους στα Τρίκαλα. Μπορεί οι μαθητές των δύο σχολείων να μην έχουν συναντηθεί ποτέ όμως για τα παιδιά αυτά είναι… λεπτομέρειες.
Η φιλία, η θέληση για προσφορά και η ενσυναίσθηση δεν περιορίζονται σε τάξεις!
Ο λόγος για την “αναδοχή” του νηπιαγωγείου Γλίνου Τρικάλων το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία, από το νηπιαγωγείο Βουβά, με προτροπή και πρωτοβουλία της προϊσταμένης του σχολείου κυρίας Κατερίνας Μαλινδρέτου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πλατανιά καλεί τους πολίτες να εμπιστευθούν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα” η κα Μαλινδρέτου μας ανέφερε για το πως προέκυψε η πρωτοβουλία ότι «είδα για την δράση σε μία ομάδα νηπιαγωγών που είμαι μέλος στα κοινωνικά δίκτυα, ήταν οι μέρες που ήταν η κακοκαιρία. Εχω φίλες και συναδέλφους που υπηρετούν στα σχολεία της Θεσσαλίας και είχα και την αγωνία τους να σας πω την αλήθεια, αν είναι καλά κτλ. Οπότε όταν είδα την δράση, να γίνουν σχολεία “ανάδοχοι” ενός σχολείου στη Θεσσαλία, το συζήτησα με την συνάδελφο εδώ στο νηπιαγωγείο, την Αθηνά Χαραλαμπάκη, και είπαμε να δηλώσουμε συμμετοχή. Την δράση την συντονίζει η κα Μαρίνα Ζαχαρία που είναι από ένα σχολείο της περιοχής η οποία μας έδωσε το σχολείο Γλίνου Τρικάλων».

«Παιχνίδι της μοίρας; Ισως. Αλλά στο συγκεκριμένο σχολείο, υπηρετεί συνάδελφος που ήταν εδώ στο νηπιαγωγείο Βουβά πριν από 18 χρόνια!» σημειώνει η κα Μαλινδέτου.
Ρωτάμε την κα Μαλινδρέτου ποια ήταν η συμβολή του σχολείου ακριβώς και μας εξηγεί πως «στείλαμε μία ενημέρωση στους γονείς για την δράση και τους ζητήσαμε να μαζέψουμε υλικά καθώς με το που γίναμε ανάδοχοι μας στείλανε την καρτέλα μας που έλεγε τι ανάγκες είχε το νηπιαγωγείο στον Γλινό. Το σχολείο είχε πλημμυρίσει, το νερό είχε φτάσει μέχρι το ύψος των τραπεζιών των νηπίων οπότε ό, τι υπήρχε στο ύψος αυτό, καταστράφηκε. Τα παιδιά τα έχασαν όλα. Χρειαζόντουσαν γραφική ύλη, αναλώσιμα, παραμύθια, παζλ, τα πάντα. Ανταποκρίθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που είναι Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Βουβά και ενημέρωσε και εκείνος, όποιοι γονείς ήθελαν φέρανε και εκείνοι πράγματα και οι συνάδελφοι από τα διπλανά νηπιαγωγεία, π.χ. μου έφερε κάποια πράγματα το νηπιαγωγείο Ανώπολης που έχει μικρό αριθμό παιδιών και δεν ήταν δυνατόν να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την αναδοχή ενός σχολείου».

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύµβουλος παρουσιάζει θέσεις για την Κρήτη

Οσον αφορά την αποστολή των δεμάτων η κα Μαλινδρέτου μας εξηγεί πως «εφόσον συγκεντρώθηκαν τα πράγματα έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να τα αποστείλουμε με δωρεάν έξοδα αποστολής στα Τρίκαλα. Πληροφορηθήκαμε από την σελίδα, ότι εταιρία κούριερ είχε συγκεκριμένο πρόγραμμα, επικοινωνήσαμε με το παράρτημα Χανίων, οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν άμεσα και την Πέμπτη τα παρέλαβε υπάλληλος της εταιρίας προκειμένου να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τα Τρίκαλα».

Αναρωτιόμαστε για το πώς αντέδρασαν οι μικροί μαθητές του σχολείου Βουβά για την δράση: «μιλήσαμε στα παιδιά και ευαισθητοποιήθηκαν πάρα πολύ», μας λέει συγκινημένη η κα Μαλινδρέτου και συνεχίζει «την ημέρα που πακετάραμε τα πράγματα για να τα στείλουμε, με βοηθούσαν όλα τα παιδιά, να βάλουμε τις ταινίες γύρω από τις κούτες. Επίσης σε μία δραστηριότητα που κάναμε στο σχολείο, που ήταν μία κούκλα “η νεράιδα η Ευγενία” που είχε έρθει στην τάξη και ρώτησε τα παιδάκια τι είναι οι κούτες, της είπανε, ακόμα και τα πιο μικρά προνήπια, ότι είναι για τα παιδάκια που το σχολείο τους γέμισε λάσπες και τώρα δεν έχουν τίποτα και εμείς τους τα στέλνουμε για να τα κάνουμε χαρούμενα. Νομίζω ότι αυτό είναι που κάνουμε εμείς να βάλουμε στην ψυχούλα τους λίγο το κομμάτι της ενσυναίσθησης και της προσφοράς σε αυτόν που το χρειάζετα. Αυτός ήταν και ο στόχος της συμμετοχής μας σε αυτή την δράση να μάθουμε στα παιδάκια την χαρά της προσφοράς σε αυτόν που έχει ανάγκη και χρειάζεται την βοήθεια μας. Οσο μικρή και αν είναι η βοήθεια, είναι σημαντική. Νιώθω και εγώ και η Αθηνά η συνάδελφος, ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα. Τα παιδιά κατάλαβαν επακριβώς την δράση και μάλιστα μου ζήτησαν μόνα τους να κάνουν ζωγραφιές για να τις στείλουμε».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα