Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Από ιδίους πόρους

Από ιδίους πόρους, θα χρηματοδοτηθεί το… άγνωστο προς το παρόν κόστος ανακατασκευής του ποδηλατοδρομίου Καθιανών, εάν δεν εξευρεθούν άλλοι πόροι, ακούσαμε να λέει η δημοτική αρχή Χανίων.
• Σαν πολλά δεν εξαγγέλλονται ότι θα πληρωθούν από ιδίους πόρους; Πρόχειρα θυμίζουμε:
• Το οικόπεδο της ΑΒΕΑ πού ήδη έχει δεσμεύσει αναγκαστικά πόρους 4,5 εκατ. ευρώ έως ότου τελεσιδικήσει τυχόν προσφυγή στα δικαστήρια (άγνωστο για πόσο χρόνο δηλαδή).
• Την ανυπαρξία χρηματοδότησης ολόκληρου του έργου αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χανίων για το οποίο ο δήμαρχος ανακοίνωσε λακωνικά ότι προχωρούν οι διαδικασίες μελετών αλλά δεν ακούσαμε από πού θα χρηματοδοτηθεί όλο το έργο. Δοθείσθω ότι ο πρώην δήμαρχος κ. Βάμβουκας είχε αναφερθεί σε χρηματοδότηση της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χανίων και από ιδίους πόρους.
• Από ιδίους πόρους ακούσαμε ότι θα χρηματοδοτηθούν τα έργα αποκατάστασης σπηλαιώσεων στην Πύλη της Αμμου εάν δεν βρεθεί άλλη χρηματοδότηση. Και πράγματι εδώ υπάρχει επείγουσα ανάγκη.
• Αλλά, αλήθεια, γιατί δεν ζητείται από την Περιφέρεια Κρήτης να χρηματοδοτήσει άμεσα και κατεπειγόντως την αποκατάσταση – διάσωση της Πύλης της Αμμoυ όπως έκανε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα χρηματοδοτώντας την αποκατάσταση και άλλου τμήματος των ενετικών τειχών Ηρακλείου με 2,5 εκατομμύρια ευρώ;
• Τέλος, μήπως θα πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο και μια ιεράρχηση διάθεσης των ιδίων πόρων του Δήμου, δηλαδή αυτών που πληρώνουν οι δημότες, σε έργα απόλυτης ανάγκης όπως είναι η ανακατασκευή και όχι τα μπαλώματα του οδικού δικτύου της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων;
• Τα χάλια (φωτ.) του οδικού δικτύου του δήμου Χανίων άλλωστε κατήγγειλε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας της αποκατάστασή του όπως κάνουν και οι τουριστικοί φορείς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα