Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Από εκρήξεις θανατώθηκαν τα ψάρια κοντά στο Καλό Χωριό

Τη χειρότερη από τις δύο εκδοχές, που εξ αρχής διατυπώθηκαν, επιβεβαίωσε η γνωμάτευση του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Ηρακλείου.

Ο λόγος για την πιθανή αιτία θανάτωσης του μεγάλου αριθμού ψαριών, τα οποία τα θαλάσσια ρεύματα έβγαλαν στην ακτή Βούλισμα στο Καλό Χωριό.
Τα αποτελέσματα της ανάλυσης επί επτά δειγμάτων ψαριών (γερμανών), που είχε περισυλλέξει από την ακτή το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια απέστειλε για τις προβλεπόμενες αναλύσεις, επιβεβαίωσαν ότι πιθανή αιτία θανάτου των ψαριών ήταν θαλάσσια έκρηξη κοντά στο σημείο που βρέθηκαν. Όπως αναφέρει στο πόρισμά του το Εργαστήριο, η κατάστασή τους ήταν καλή καθιστώντας εφικτή την εργαστηριακή ανάλυση.
Από το πόρισμα του Εργαστηρίου, η Λιμενική Αρχή πιθανολογεί ότι τα νεκρά ψάρια ήταν αποτέλεσμα παράνομης αλιείας με χρήση δυναμίτιδας. Ως εκ τούτου το Λιμεναρχείο προβλέπεται να ξεκινήσει προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας θα καλέσει μάρτυρες να καταθέσουν για ό,τι υπέπεσε στην αντίληψή τους κατά το χρονικό διάστημα που εμφανίστηκαν τα νεκρά ψάρια στην ακτή και νωρίτερα, μήπως και καταστεί δυνατόν να καταλήξουν σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.
Η δικογραφία που θα συνταχθεί, θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στον Εισαγγελέα Λασιθίου.

 

ΠΗΓΗ: anatolh.com


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα