Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Από χθες η Ελλάδα είναι στη συμφωνία των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΛΕΥΡΑ

ΝΕΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΝ
Μέσα στην άγρια, χωρίς  Συνταγματικούς, Νομικούς και Ηθικούς πολιτικούς αγώνες που έγιναν για την επιψήφιση της ΜΕΤΕΩΡΑΣ Συμφωνίας των Πρεσπών, δημιουργείται de Facto μια Συνταγματική, Νομική και κοινωνική ανωμαλία για να επιβληθούν τα αμερικανο-Γερμανικά σχέδια επικυριαρχίας σε όλη τη Βαλκανική, με ευρύτερο στόχο τη δημιουργία ενός νέου μορφώματος Ψυχρού Πολέμου, ανάμεσα στη Δύση και ανατολή, όπως ήδη προάγεται μέσα στα πλαίσια των ακατανόητων πολεμικών και απολεμικών πρωτοβουλιών του προέδρου Τραμπ και των οικονομικών ανταγωνισμών του, κυρίως απέναντι στην Κίνα, στην Ινδία και στην πανίσχυρη ενεργειακά Ρωσία.

ΕΥΡΩΠΗ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ
Με παράλληλο πρόβλημα το μεταναστευτικό στο εσωτερικό της Αμερικής από τις Νοτιοαμερικανικές χώρες αλλά και από την Αφρική και την Μέση Ανατολή με τουρκικό έλεγχο μεταναστευτικών και πολεμικών  απειλών, των τζιχαντιστικών  τρομοκρατισμών, η Ευρώπη γίνεται υποχείρια στο ΙΣΛΑΜ. Με την τελευταία χρονιά  της δεύτερης 10ετίας του 21ου αιώνα να ξεκινάει στον απόηχο των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία, με την μεγάλη κρίση εμπιστοσύνης στους  θεσμούς της ευρω-ένωσης, με  ανερχόμενο Λαϊκισμό, παντού. Με πολλές  εστίες έντασης που αυτές απορυθμίζουν τη «σταθερά» της παγκοσμιοποίησης και της ευρωπαϊκής ένωσης.
Με αυτή την πραγματικότητα (όπως έγραψα σε προηγούμενο άρθρο μου για την κρίσιμη πενταετία 202-2025) ότι θα σφραγίσει την πορεία του κόσμου με σημαντικά γεγονότα (πολιτικά, οικονομικά και γεωστρατηγικά. Με πολλές επισημάνσεις ειδικών ο,τι κυρίως το 2019 θα είναι καθοριστικό έτος για πολλές εξελίξεις σε Ευρώπη και κόσμο.

“ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ” – ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ
Με επισήμανση ότι η έκταση του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία είναι σε πολύ σοβαρή κρίση με και όλα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με μια έντονη εκδήλωση σύγχρονου λαϊκισμού. Με μεγάλη εξέγερση της περιφέρειας εναντίον του κέντρου, με αποτέλεσμα την κυριαρχία του Μαζάνθρωπου, όπως τον  περιέγραψε στον περασμένο αιώνα ο Ισπανός Φιλόσοφος Ορτέγκα Υ-γκασσέτ (1883-1995) στο βιβλίο του «Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ» περιέγραψε την εξέγερση και την άνοδο στην εξουσία του Μαζάνθρωπου, του οποίου η αυξανόμενη επιρροή στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ, απειλούσε από τότε  να καταστρέψει τη Δυτική κουλτούρα. Τώρα όμως, τα λαϊκίστικα κινήματα απορρίπτουν το παλιό κλασικό πολιτικό σχήμα δεξιάς-αριστεράς για να αποκτήσει δύναμη και επιτυχία ο Λαϊκισμός, ο οποίος στρέφεται ενάντια στις διεφθαρμένες ΕΛΙΤ της παγκοσμιοποίησης συνολικά, είτε εκπροσωπούν δεξιές τάσεις Φιλελευθερισμού αλλά και του κυρίαρχου μοντέλου του καζινοπολιτισμού.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ “ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ”
Πάντως, αυτό είναι το σημερινό πολιτικό τοπίο που δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, αλλά μετανάστευση του δικαιωματισμού της μεταμοντέρνας υποκουλτούρας της «δεξιάς» που εκφράζει απόλυτα τοκογλυφικά, οικονομικά συμφέροντας των πολυεθνικών μηχανισμών Νομοθετώντας τη διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων.
Για να μην υπάρχουν από το 2019 και πέρα (όπως ήδη έγραψα από το πρώτο άρθρο μου του καινούργιου χρόνου) ούτε απροσδιόριστες μάζες, ούτε απρόσωπο προλεταριάτο. Όμως, θα υπάρχουν απλώς οι «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» που έχουν εξεγερθεί κατά της παγκόσμιας εξουσίας των Γκλομπαλιστών  τα μεσαία στρώματα του 20ου αιώνα.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΙΣ ΕΛΙΤ
Μέσα, σ’ένα κοινωνικό ΔΙΧΑΣΜΟ που οι Λαοί θα στρέφονται ΠΛΕΟΝ εναντίον στις ΕΛΙΤ στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια και σ’ όλο τον κόσμο… όπου στην πλειοψηφία της παλιάς εργατικής τάξης αλλά και ΑΣΤΙΚΗΣ τάξης, αλλά και στα μικρομεσαία στρώματα, τα εκατομμύρια των Ανέργων και «απασχολήσιμων» και τα εκατομμύρια των μεταναστών και των ξεριζωμένων.
Όλες αυτές οι λαϊκές κινητοποιήσεις στον κεντρικό και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο είναι μέρος απορρυθμίσεως της Ευρώπης, απορρυθμίσεως και της  ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ που είχαν επικρατήσει μετά το  ΜΑΑΣΤΡΙΧ, ΔΥΟ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΦΑΝΕΙΣ καταστάσεις που κυριάρχησαν.
Για να πάρουν δραματικές μορφές, ιδιαίτερα μετά το 1990 και τη μεγάλη μεταναστευτική κρίση, ένα γεγονός με μορφή ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ, που κλόνισαν και συνεχίζει να κλονίζει τους συνεκτικούς δεσμούς μέσα στην Ευρωζώνη για 1-2 μεγαλύτερες κρίσεις ως το 2025.

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΕΡΜΑΝΟΤΡΑΠΕΖΙΚΑ
Όμως ο Κοινωνιολογικός Μετασχηματισμός του κόσμου, είναι άνευ προηγουμένου  για νέες αντιμετωπίσεις των διεθνών  κερδοσκόπων οι οποίοι όπως έχει αποδειχτεί υπό την προστασία της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας (ΕΚΤ στη Φραγκφούρτη) έχει υπερβεί κάθε όριο ασυδοσίας. Με την προσπάθεια της Γερμανίας να επιδιώξει να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στην Ευρώπη και ίσως να συμμαχήσει με την Κίνα και να δημιουργηθεί μια εντελώς διαφορετική γεωπολιτική  στον πλανήτη, που θα θυμίζει τον άξονα Βερολίνου-Τόκυο κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος  δημιούργησε πρωτοφανή αριθμό θυμάτων και καταστροφών μεγάλων.
Όμως στο σύγχρονο πόλεμο  νέων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και τραπεζικών Υπερ-εξουσιασμών όπως της Deutsche Bank που έχει καταγγελθεί ήδη και στην Γερμανία αλλά και στην ένωση ευρύτερα.

Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ
Όμως τώρα από χρόνια «ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΩΝ»  για τη Δημιουργία της Νέας τάξης πραγμάτων».
Στην Παλαιστίνη και στο ΙΣΡΑΗΛ, στο βιβλίο του συγγραφέας GILBERT ACHAR (εκδόσεις Πολύτροπο) αναφέρεται στις βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου 2005 που έγιναν στο Λονδίνο και ρωτά ποια ήταν η σχέση τους με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Βασικά ο τίτλος αυτού του βιβλίου αναφέρεται στη διάσημη θέση «της σύγκρουσης πολιτισμών».
Όμως ο συγγραφέας Ασκάρ αναπτύσσει την αντίθεση για να πει ότι: «οι συγκρούσεις των οποίων είμαστε μάρτυρες δεν ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ αλλά τις σκοτεινές πλευρές τους.
Με αυτές τις σκοτεινές πλευρές να κυριαρχούν σε όλα τα κύρια ΥΠΕΡ-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Όμως, πιστεύουμε είναι και το ΕΠΙΜΑΧΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
Ένα πολύχρονο κρίσιμο θέμα, που ξεκίνησε από το μεγάλο όραμα του Ρήγα Φεραίου για την Ένωση των Βαλκανίων σε μια ενότητα.
Όμως, αυτό το όραμα του Ρήγα κατέληξε σε δολοφονία του  στην Αυστρία και στη μετέπειτα δολοφονία του διαδόχου της Αυστρίας, με κατάληξη στην κήρυξη το Α΄ παγκοσμίου πολέμου.
Για να βρισκόμαστε τώρα πάλι σε νέες βαλκανικές αντιπαλότητες – με το πρόβλημα της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, που ήδη έχει ψηφιστεί στην ελληνική βουλή να έχει δημιουργήσει μέγιστη πολιτική κρίση στην Ελλάδα αλλά και στα Σκόπια.

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΒΑΡΒΑΡΩΝ…
Με τη χώρα μας να βρίσκεται δέσμια στις αλυσίδες των ευρωπαϊκών μηχανισμών, των ατλαντικών καταναγκασμών, των Ισλαμικών επικυριαρχισμών  και των κινεζικών εμπορικών ολοκληρωτισμών…
Αλλά και της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΒΑΡΒΑΡΩΝ όπως την παρουσία  στο βιβλίο του ο Ελευθέριος Χατζηϊωάννου (εκδόσεις ΓΡΗΓΟΡΗ). Ένα σημαντικό βιβλίο που στα τρία  μέρη του ο συγγραφέας του αναλύει την «ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ».
Για να τονίσει ότι: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ή ΑΔΡΑΝΗΣ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ανάλογα με την περίσσεια «ΦΩΤΟΣ ή ΣΚΟΤΟΥΣ» που τον καθορίζει.
Με το τωρινό και το αυριανό σκότος να αποτελεί τη Μέγιστη απειλή, ενώ, προβάλλεται η αξία του Φωτός και η αξίωση της ψυχής, για τον φωτισμό της…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα