Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Απειλές και τεχνητή κρίση

Περιπλέκεται η κατάσταση με την γειτονική Τουρκία από την στιγμή που αφέθηκαν ελεύθεροι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί μετά το πέρας του 18μηνου, οι οποίοι ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα..
Η τουρκική κυβέρνηση μιλά για απαγωγή, “πακετάρισμα” και αποστολή στην Τουρκία ενώ ο δικός μας υπουργός Άμυνας αναφέρεται σε “πολεμική πράξη”. Ασφαλώς και οι Τούρκοι δρουν με γνώμονα τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα τους και τις εκλογές. Ομως, ενίοτε αυτές οι ρήσεις χρησιμεύουν και εδώ για την τόνωση του εθνο-πατριωτικού αισθήματος, μηδέ των συλλαλητηρίων για την ονομασία του γειτονικού κράτους των Σκοπίων εξαιρουμένων.
Θέλω να πω ότι και στην Ελλάδα επιβάλλονται με πολλούς και διάφορους τρόπους πατριωτικές και εθνικιστικές συμπεριφορές που εξυπηρετούν αποκλειστικά την ακροδεξιά.
Με λίγα λόγια: Χρειάζεται να υπάρχει πάντα η απειλή από τους “κακούς” Τούρκους για να βλαστάνει το επιχείρημα περί αλλόδοξων. Είναι κάτι παραπάνω από δελεαστική η απειλή για απαγωγή στο ελληνικό έδαφος γιατί έτσι μπορεί να φανατιστεί περαιτέρω ο Έλληνας πολίτης και να ξεχάσει την υφιστάμενη οικονομική κρίση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Αξιότιμε κύριε,είναι αποδεδειγμένο(για όσους θέλουν να γνωρίζουν)ότι η Τουρκία έχει μακροχρόνια ,καλά σχεδιασμένη και επεξεργασμένη πολιτική υπερασπίσεως των συμφερόντων της ,όπως εκείνη τα αντιλαμβάνεται.Σύμφωνα με το δόγμα Θουκυδίδη ( “δεν υπάρχουν μόνιμοι φίλοι,ούτε αιώνιοι εχθροί ,αυτά που είναι συνεχή και διαχρονικά είναι τα συμφέροντα και αυτά οφείλουν να υπηρετούν οι πολιτείες.Οι δε σύμμαχοι χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση”) η Τουρκία κάνει αυτό που γίνεται στον πραγματικό κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια.Με βάση τα παραπάνω αν δει κανείς τα πράγματα από την σκοπιά της Τουρκίας δεν υπάρχουν “κακοί” η “καλοί” Τουρκοι υπάρχουν κανονικοί Τούρκοι.Η οπτική από την πλευρά των γειτόνων της Τουρκίας διαφέρει, για όσους δεν θέλουν φιλανδοποιηθούν η να καταλήξουν γιουσουφάκια για να θυμηθούμε και τον Καζαντζάκη.Σε ότι μας αφορά υπάρχουν γνωστά κείμενα στην διάθεση όλων με τις διαχρονικές θέσεις και στρατηγικές της Τουρκίας .Θα αναφέρω αυτά που αφορούν τα τελευταία 62 χρόνια,με την ελπίδα ότι ίσως κάποιοι κατέβουν από το σουρεαλιστικό συννεφάκι που ζούν και βρούν λίγο χρόνο να κοιτάξουν τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως νομίζουν ότι είναι.1)Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ(1956).”Η άλλη πλευρά” Ν.Σαρρής.3)Απομνημονεύματα Ισμαήλ Τανσού 4)Απομνημονεύμετα Κεμάλ Γιαμάκ.4)”Απόφαση-Απόβαση”Μεχμέτ Αλή Μπιράντ.5)”Το στρατηγικό βάθος της Τουρκίας”Αχμέτ Νταβούτογλου 6)Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες Αχμέτ Νταβούτογλου.Αυτά καλή ανάγνωση και καλά ξυπνητούρια για κάποιους.Βεβαίως τα παραπάνω δεν είναι τα μόνα που κυκλοφορούν,είναι θα έλεγα τα πιο χαρακτηριστικά.Στα παραπάνω προστίθεται ασφαλώς και μεγάλος αριθμός εγγράφων “ειδικού χειρισμού”που δεν είναι προς δημοσίευση….Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα