Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Απειλή επισιτιστικής κρίσης

Με την οικονομική κρίση να δοκιμάζει τις αντοχές των κοινωνιών, με τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση να “έχουν στήσει” ένα σκηνικό ύφεσης, η απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω των ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας, έρχεται τώρα να πυροδοτήσει εκ νέου ανησυχίες γύρω από τον παγκόσμιο εφοδιασμό τροφίμων.
Επανέρχεται έτσι στο προσκήνιο η απειλή της επισιτιστικής κρίσης καθώς η έλλειψη τροφίμων γίνεται όλο και πιο ανησυχητική για εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ και οι διογκούμενες τιμές των τροφίμων επηρεάζουν την ικανότητα των ανθρώπων να αγοράζουν τρόφιμα ασκώντας περαιτέρω πίεση στα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος.
Είναι γεγονός ότι η επισιτιστική ανασφάλεια έχει αυξηθεί παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια με τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας να έχουν επηρεάσει έντονα τις αγορές τροφίμων καθώς η Ουκρανία είναι βασικός παραγωγός και εξαγωγέας ειδών διατροφής, όπως το σιτάρι και το καλαμπόκι,
Με τις τελευταίες εξελίξεις, όλα δείχνουν ότι η παγκόσμια επισιτιστική κρίση επιδεινώνεται.
Είναι η ώρα, η Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της και με τις ανάλογες δράσεις να βοηθήσει τις κοινωνίες να σταθούν όρθιες στους δύσκολους αυτούς καιρούς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα