Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Απαραίτητη η σήμανση όπως και η σηματοδότηση

Με αφορμή τα συνεχιζόμενα σφάλματα στις διαγραμμίσεις τόσο εντός όσο και εκτός πόλης επανερχόμαστε στο θέμα τονίζοντας ότι η σήμανση είναι ο απλούστερος και ασφαλέστερος τρόπος για να κατανοεί κάθε στιγμή ένας οδηγός πώς θα πρέπει να κινηθεί στην οδό και ποια κατεύθυνση να ακολουθήσει νόμιμα δίχως να κινδυνεύει αλλά και δίχως να παραβιάσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Από την χθεσινή μας μετάβαση στην Κίσσαμο διά της παλιάς κεντρικής οδού, μεταξύ Καληδονίας και Κολένι Καμάρα, διαπιστώσαμε τμηματικά να έχουν πρόσφατα κατασκευαστεί διαγραμμίσεις πάνω σε νέο ασφαλτοτάπητα. Δυστυχώς, όμως, τα λάθη συνεχίστηκαν παρά τα επανειλημμένα δημοσιεύματα των “Χ.ν.”.
Στα συγκεκριμένα, λοιπόν, τμήματα της παλιάς οδού επικροτούμε τις οριογραμμές στις δύο πλευρές της οι οποίες είναι απαραίτητες και επιβάλλονται να συνεχιστούν,  πλην όμως το συνεργείο που τις κατασκευάζει εξακολουθεί να κάνει λάθη επιλέγοντας στο μέσον της στενής στα περισσότερα σημεία οδού τις διπλές συνεχόμενες διαγραμμίσεις τόσο σε διασταυρώσεις όσο και σε κατοικημένες περιοχές όπως αναλυτικά  εξηγούμε στις λεζάντες των φωτογραφιών που παραθέτουμε:

Αμέσως μετά τα Πλακάλωνα πάνω στη στροφή του δρόμου υπάρχει διασταύρωση με δρόμο ο οποίος οδηγεί σε τουριστικό συγκρότημα αλλά και περιουσίες αγροτών. Όσοι τώρα έρχονται από τα Πλακάλωνα μπορούν να στρίψουν δεξιά επί της δευτερεύουσας οδού, ενώ όσοι έρχονται από Κολένι Καμάρα λόγω της διπλής διαγράμμισης δεν έχουν το δικαίωμα να εισέλθουν στην αριστερή πλευρά της κεντρικής οδού και να κατευθυνθούν στις περιουσίες τους…

Στο συγκεκριμένο τμήμα της στενής οδού πριν από την Καληδονία για όσους έρχονται από Κολυμπάρι υπάρχουν δεξιά και αριστερά οριογραμμές που είναι απαραίτητες. Στο μέσον της οδού ακόμα δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια. Επειδή σε όλο αυτό το τμήμα της οδού δεν υπάρχει διασταύρωση ή έξοδοι – είσοδοι για στάθμευση σε οικίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μονή συνεχόμενη διαγράμμιση αντί της διπλής καθόσον σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. έχουν την ίδια σημασία.

Παρακάτω, μετά την διασταύρωση του κεντρικού δρόμου για τα Νοχιά οι οικίες με τις εισόδους – εξόδους οχημάτων δεν επιτρέπεται να εξέλθουν για να συνεχίσουν την πορεία τους προς Κολυμπάρι όπως και όταν έρχονται από την Κίσαμο δεν επιτρέπεται να εισέλθουν λόγω της διπλής διαγράμμισης στις αυλές των οικιών τους.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι σε γειτονιές του χωριού Κολένι Καμάρα. Βλέπουμε δεξιά της κεντρικής οδού την είσοδο – έξοδο μίας οικίας, ενώ λίγο παρακάτω υπάρχει αριστερά του κεντρικού δρόμου διασταύρωση που οδηγεί σε γειτονιά του χωριού, αλλά κι εδώ η διπλή συνεχόμενη διαγράμμιση της κεντρικής οδού δημιουργεί τις ίδιες απαγορεύσεις καθόσον έχει την έννοια του φυσικού τοίχους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα