Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Απαράδεκτες εικόνες

Απαράδεκτες εικόνες συνωστισμού καταγράφονται τις τελευταίες μέρες, στο κέντρο της πόλης, έξω και πέριξ του Δημαρχείου Χανίων από πολίτες που “στοιβάζονται” για ώρες στην ουρά για ένα δωρεάν ράπιντ τεστ. Ηλιοκαμένοι τουρίστες, ντόπιοι που ετοιμάζονται για ταξίδι, πολίτες ασυμπτωματικοί που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα αλλά κυρίως εργαζόμενοι και παιδιά που για να συμμετέχουν στις δραστηριότητες χρειάζονται πλέον ένα ράπιντ τεστ την εβδομάδα, συνθέτουν την πλειοψηφία του κοινού, με υπαρκτό φυσικά τον κίνδυνο διασποράς καθώς κάθε μέρα ο αριθμός των θετικών δειγμάτων είναι διψήφιος.

Μετά τη συρρίκνωση του ωραρίου και το σταμάτημα της δράσης τα Σάββατα, οι καθυστερήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες και η αναμονή έφτανε τις 2 ώρες καθόλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Παράλληλα, η εικόνα στα ιδιωτικά εργαστήρια δεν ήταν πολύ διαφορετική, με εξαίρεση ίσως κάποια περιαστικά.

Δυστυχώς, ένα τόσο πετυχημένο μέτρο που “αγκαλιάστηκε” από τους πολίτες τους τελευταίους μήνες, πλέον οδηγείται πρακτικά στην αυτο-κατάργηση. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι επιχειρείται κεντρικά με αυτόν τρόπο -προκαλώντας δηλαδή ταλαιπωρία- να ασκηθεί πίεση στους ανεμβολίαστους. Ωστόσο, πριν απαξιώσουν εντελώς τις δράσεις αυτές, αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις, ας σκεφτούν ότι τα μαζικά δωρεάν τεστ, ήταν το τελευταίο “οχυρό” για έλεγχο της διασποράς της νόσου σε μια κοινωνία “ανοικτή”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες