Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Απάντηση στην “απάντηση”

Κύριε διευθυντά,
τα 83 χρόνια μου συνηθίζω να πιστεύω στο «γηράσκω αει διδασκόμενος» και έτσι χάρηκα με την απάντηση της τοπικής επιτροπής του ΚΚΕ που με πληροφόρησε περισσότερα για τη βάρβαρη δολοφονία της ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη όπου με λίγα λόγια είχα αναφερθεί στα “Χ.Ν.”.
Εξ’ άλλου μια απάντηση από όποιο κομματικό μηχανισμό αποτελεί και τιμή γι’ αυτόν στον οποίο απευθύνεται. Δεν βλέπω όμως τον λόγο του τόσο ζωηρού εκνευρισμού που προκάλεσα αφού συμφωνούμε όταν γράφω ότι δεν την υιοθέτησε το ΚΚΕ τότε και όταν μου απαντούν ότι την καταδίκασαν.
Μου καταμαρτυρούν ότι επιτέθηκα και διαστρέβλωσα γεγονός και ότι ψάχνω “εναγωνίως” για να τους συκοφαντώ. Ίσως και να μην κοιμάμαι σε αυτό το “ψάξιμο” φαίνεται. Την αναφερομένη περίοδο είναι γνωστό ότι δρούσαν τα Λαϊκά Δικαστήρια σε μεγάλη έκταση. Οι πλαστογραφίες και διαστρευλώσεις της ιστορίας είναι αμέτρητες από κάθε πλευρά, και ιδίως για την εμφυλιοπολεμική περίοδο, αλλά διαπίστωσή μου ότι πρωτοπορεί ο κόσμος και της εν θέματι παράταξης. Μα φίλοι μου δεν υπάρχει ανάγκη να ψάχνω. Υπάρχουν τα γραπτά ντοκουμέντα που δεν επιδέχονται να ψάχνω αμφισβητήσεις πολλά και ιδίως στα πάνω απο δύο χιλιάδες έγγραφα από το αρχείο της Στρατ. Διοίκησης Κρήτης και της Ασφαλείας – Χωροφυλακής, που έπεσαν στα χέρια μου τύχη αγαθη για την ιστορία μας, και τα είχα διαφυλάξει επι 60 χρόνια και που τα παρέδωσα, ως έπρεπε στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης. Αυτούσιες προκηρύξεις του Δημοκρατικού Στρατού και αλλά για εισβολές σε χωριά και σπίθια και φόνους που δε δημοσίευσα γιατί κατά με δεν χρειάζεται να αναμοχλεύουμε τα γεγονότα μαύρης για τον τοπο μας περιόδου.
Όσο για τα γεγονότα Μελιγαλά, τη δραματική πορεία μέσα στον χιονισμένο Δεκέμβρη, χιλιάδων απλών Αθηναίων από Αθήνα ως Λαμία, κατά την οποία έμειναν στον δρόμο εκατοντάδες από αυτούς, αυτά δεν επιδέχονται διάψευσης,
Και τελειώνοντας ας σημειωθεί ότι σε αναφορές προς την κεντρική υπηρεσία του, ένα διάστημα, που στρατ. διοικητής ήταν υποστράτηγος μη Κρητικός, χαρακτήριζε τα γεγονότα για τη δράση αριστερών και δεξιών συμμοριών πέρα από αυτήν του Εθνικού Στρατού. Με φιλικές διαθέσεις

Αντώνης Πλυμάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα