Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Απάντηση “Κυττάρου Χαλέπας” στην ΕΛΜΕ Χανίων

Ως προσβλητική χαρακτηρίζει την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ το “Κύτταρο Χαλέπας” απαντώντας χθες στο θέμα που αφορά τα προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης που ετοιμάζονται για το καλοκαίρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του “Κυττάρου” έχει ως εξής:

«Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Κύτταρο Χαλέπας» θεωρεί ότι η τοπική κοινωνία (που αποτελείται από όλες τις κοινωνικές, επαγγελματικές, οικονομικές κλπ τάξεις) οφείλει να έχει σφαιρική ενημέρωση γύρω από το ζήτημα της πρωτοβουλίας του Συλλόγου να λειτουργήσει σε σχολικά κτίρια της Χαλέπας την καλοκαιρινή περίοδο Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων. Θεωρούμε κατ’ αρχάς προσβλητική την πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων -που θεωρεί ως απαράδεκτη τη σχετική πρωτοβουλία μας- και απαντούμε στα σημεία της ανακοίνωσής της:
«Οποιαδήποτε δραστηριότητα προβλέπει τη χρήση των σχολικών κτηρίων από ιδιωτικό – εργοδοτικό φορέα, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους»
Το «Κύτταρο Χαλέπας» είναι οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της Χαλέπας καθώς και οι κάτοικοι της Χαλέπας, όπως άλλωστε ορίζεται ρητά και στο καταστατικό του Συλλόγου. Δεν είμαστε ούτε κερδοσκοπικός σύλλογος, ούτε εργοδότες.
Το ‘Κύτταρο Χαλέπας’ δεν είναι ούτε ιδιωτικός φορέας -όπως πιστεύουμε ότι το εννοεί το πνεύμα της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ. Το ‘Κύτταρο’ συστάθηκε από τους συλλόγους γονέων όλων των σχολείων της Χαλέπας, διοικείται από αιρετά μέλη των συλλόγων γονέων και λογοδοτεί σε αυτούς και στις γενικές συνελεύσεις τους. Το Κύτταρο είμαστε εμείς: οι γονείς των μαθητών της Χαλέπας. Δεν πιστεύουμε ότι το ΔΣ της ΕΛΜΕ θεωρεί τους συλλόγους γονέων ιδιωτικούς – εργοδοτικούς φορείς, ούτε ότι δεν έχουν δικαίωμα χρήσης των σχολικών κτηρίων.
«Είναι απορίας άξιο πώς ένας φορέας, όπως το «Κύτταρο» Χαλέπας μπόρεσε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τη Βουλή των Ελλήνων για ένα τέτοιο εγχείρημα, την ίδια Βουλή που ψηφίζει περικοπές στα εισοδήματα των γονέων και των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα διεκδικεί και ισχυρίζεται ότι έχει λάβει υποσχετική απόφαση χρηματοδότησης από το δήμο Χανίων, με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.Τα μέλη της ΕΛΜΕ Χανίων ενδιαφέρονται για όλα τα παιδιά της πόλης και του νομού και σε καμία περίπτωση δεν προκρίνουν διευκολύνσεις για «λίγους και εκλεκτούς» ή για όσους έχουν τις κατάλληλες γνωριμίες».
Απαντούμε: Το «Κύτταρο Χαλέπας» χτύπησε την πόρτα της Βουλής και πήρε ως απάντηση την εξασφάλιση κονδυλίου 5.000€ (που σε περίπτωση μη υλοποίησης του Προγράμματος θα επιστραφεί). Απλά, υποβλήθηκε σχετικό αίτημα και εγκρίθηκε. Ζητούμε συγγνώμη που το πρόγραμμά μας θεωρήθηκε άξιο χρηματοδότησης έστω και με αυτό το ποσό…. Ούτε «κατάλληλες γνωριμίες», ούτε κάτι άλλο. Για την οικονομία του διαλόγου παραθέτουμε ένα απόσπασμα με λίγες αντίστοιχες επιχορηγήσεις από τις δεκάδες που προβάλλονται στον ιστότοπο της Βουλής:
{ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ – ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Αθήνα, 28/07/2016
Επιχορηγούμε από τον προϋπολογισμό της Βουλής, σε βάρος του Κ.Α. 2529 οικονομικού έτους 2016, το ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ με το ποσό των οκτώ χιλιάδων ευρώ (8.000,00 €) , για την στήριξη της δράσης του έργου του.
Αθήνα, 17/11/2016
Επιχορηγούμε από τον προϋπολογισμό της Βουλής, σε βάρος του Κ.Α. 2529 οικονομικού έτους 2016, την ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΑΝΘΟΣ” με το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000,00 €), για την κάλυψη διαφόρων εξόδων των θεατρικών παραστάσεων Αρχαίας Δραματικής Τέχνης που εντάσσονται στο πρόγραμμα “Theatrour 2016»
Αθήνα, 12/12/2016
Επιχορηγούμε από τον προϋπολογισμό της Βουλής, σε βάρος του Κ.Α. 2529 οικονομικού έτους 2016, την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ – HELLENIC AUTHORS SOCIETY με το ποσό των δώδεκα χιλιάδων ευρώ (12.000,00 €), για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων (έκδοση ειδικών τευχών και κειμένων κλπ) για την συνέχιση των πολιτιστικών δράσεων της εταιρείας.
Αθήνα, 11/04/2017
Επιχορηγούμε από τον προϋπολογισμό της Βουλής, σε βάρος του Κ.Α. 2529 οικονομικού έτους 2017, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΙΔΙΣΜΕ) ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με το ποσό των δέκα πέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00 €), για την ολοκλήρωση του πρώτου ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ “ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ” στο ακριτικό Καστελλόριζο.
Αθήνα, 28/04/2017
Επιχορηγούμε από τον προϋπολογισμό της Βουλής, σε βάρος του Κ.Α. 2529 οικονομικού έτους 2017, τη ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΩΝ με το ποσό των έξι χιλιάδων ευρώ (6.000,00 €) , για την οικονομική ενίσχυση της έκθεσης σκίτσων, την άνοιξη του 2017, με τίτλο “SWEET EUROPE-ΓΛΥΚΙΑ ΕΥΡΩΠΗ}.
Αναρωτιόμαστε σε ποιούς «λίγους και εκλεκτούς» αναφέρεται η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Φανταζόμαστε όχι στους συλλόγους γονέων των 9ου, 10ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Χανίων, 7ου Γυμνασίου και Μουσικού Σχολείου Χανίων που κίνησαν αυτή την διαδικασία διά του «Κυττάρου Χαλέπας». Θεωρούμε φυσιολογικό οι σύλλογοι γονέων να ενδιαφέρονται πρώτιστα για όλα τα παιδιά των σχολείων της Χαλέπας, όπως άλλωστε και η ΕΛΜΕ Χανίων ενδιαφέρεται πρώτιστα για όλα τα παιδιά των Χανίων, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Η περιορισμένη δυναμικότητα (μόλις 150 παιδιά/ ανά περίοδο) δεν μας επιτρέπει να απευθύνουμε πρόσκληση συμμετοχής σε άλλες συνοικίες. Άλλωστε, η πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει ως πιλότος για τις επόμενες και τότε θα εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος ή, ακόμη καλύτερα, η ανάληψή του από τον Δήμο Χανίων.
Όσο για τις γνωριμίες: καμία γνωριμία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον ζήλο και την μαχητικότητα των γονιών που πιστεύουν ότι αν διεκδικήσουν δίκαια αιτήματα με επιχειρήματα και λογική, τότε οι κατά καιρούς ιθύνοντες, αρμόδιοι, εκπρόσωποι του λαού, αυτοδιοικητικοί κάθε βαθμού μπορούν να τα ικανοποιήσουν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και εν προκειμένω της σχολικής κοινότητας.
Είμαστε υπερήφανοι που οι σύλλογοι γονέων των σχολείων της περιοχής μας που απαρτίζουν το Κύτταρο Χαλέπας χάρη στη διεκδικητικότητα και τη δυναμική τους κατάφεραν να γίνουν πραγματικότητα μια σειρά σημαντικών έργων ανεξάρτητα από πρόσωπα και πολιτικές καταστάσεις:
-Έργα συντήρησης και επισκευές, δαπάνης 80.000 € στο 9ο ΔΣΧ το 2010-2011.
– Στέγαστρο αντισεισμικών προδιαγραφών στον αύλειο χώρο του Μουσικού Σχολείου Χανίων (τότε 7ου Γυμνασίου).
-Χώρο στάθμευσης έκτασης 1.000 m² στα σχολεία στο ΣΟΔΥ (δυτικά του κτιρίου του τότε 7ου Γυμνασίου Χανίων) οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλαπλώς λόγω της θέσης του.
-Μεταφορά του 7ου Γυμνασίου στο υπερσύχρονο κτίριο στην συνοικία Κουμπελή που κάποιοι το προόριζαν για συμπληρωματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και παράλληλα ήρθε το Μουσικό Σχολείο στην συνοικία από τις άθλιες εγκαταστάσεις των Περιβολίων.
-Δρομολόγηση δωρεάν λεωφορείων για τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου απαλλάσσοντας τους γονείς και την συνοικία από την έγνοια και τον κυκλοφοριακό φόρτο της περιοχής, πρωί και μεσημέρι.
-Έκφραση της πρόθεσης -εάν το εγκρίνουν τα όργανα του Δήμου Χανίων- χρηματοδότησης με το εκπληκτικό ποσό του 0,00008% του προϋπολογισμού του για την δωρεάν συμμετοχή όλων των μαθητών στα καλοκαιρινά προγράμματα του «Κυττάρου Χαλέπας».
«Ως ΕΛΜΕ Χανίων θέλουμε τα σχολεία να γίνουν πραγματικά «κύτταρα πολιτισμού» για τη νεολαία της περιοχής, χώροι όπου θα υλοποιούνται ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα άθλησης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε όλη τη διάρκεια του έτους με ευθύνη κύρια του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και των Δήμων με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και των εφήβων και την ολόπλευρη καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα έπρεπε να βαδίσει η κυβέρνηση χρηματοδοτώντας γενναία την ανάπτυξη τέτοιων προγραμμάτων με προσλήψεις του κατάλληλου ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ σε κάθε σχολείο και όχι μεταβιβάζοντας αρμοδιότητες (μα όχι τους αναγκαίους πόρους) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εφαρμόζοντας την πολιτική των περικοπών, της ιδιωτικοποίησης των λειτουργιών του δημόσιου σχολείου και της καλλιέργειας του ψευδώνυμου «εθελοντισμού» των χορηγών και των φιλανθρώπων».
Αυτό το σκέλος της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ Χανίων μάς βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Έχουμε κι εμείς ζητήσει από τον Δήμο Χανίων την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων για όλα τα σχολεία της πόλης όπως άλλωστε υλοποιούνται σε άλλους Δήμους της χώρας (Ηράκλειο, Αθήνα, Θες/νίκη, κ. ά.) με διαφορετικές αντιλήψεις για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κατανοούν και στηρίζουν τις ανάγκες της κοινωνίας. Δυστυχώς, ο Δήμος Χανίων δεν έχει έως τώρα ανταποκριθεί στο κομμάτι της ανάληψης τέτοιου προγράμματος.
Το ερώτημα λοιπόν που εκθέτουμε ως γονείς των μαθητών των προαναφερόμενων δημοτικών σχολείων είναι: Μέχρι να υλοποιηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα στα Χανιά, τί επιλογές μπορούν να υπάρξουν για τα μικρά, κυρίως, παιδιά των οικογενειών που δεν έχουν πού να τα εμπιστευθούν όταν εργάζονται; Η εποχή της αλάνας έχει περάσει, οι δρόμοι είναι πλέον επικίνδυνοι στην κυκλοφοριακά άνομη χώρα μας, τα ιδιωτικά αλλά και τα δημοτικά καλοκαιρινά προγράμματα κοστίζουν. Σε όλη τη Χαλέπα, εκτός από τις σχολικές αυλές που και αυτές παραμένουν κλειστές με λουκέτα, δεν υπάρχει ούτε αθλητικός χώρος, ούτε πάρκο παρά μόνο μια παιδική χαρά 300 τ.μ. και ένας περίβολος εκκλησίας! Άλλωστε οι εκατοντάδες υπογραφές γονέων που συγκεντρώθηκαν πρόσφατα για το εν λόγω εγχείρημα του ‘Κυττάρου Χαλέπας’ αποδεικνύουν περίτρανα την επιτακτική ανάγκη των οικογενειών να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στα Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών 6-12 ετών για το καλοκαίρι 2017.
Λοιπόν; Τι θα μας πρότεινε το ΔΣ της ΕΛΜΕ που ενδιαφέρεται για όλα τα παιδιά των Χανίων; Αρνούμενη μια πρωτοβουλία με μηδενικό κόστος για τις οικογένειες, η ΕΛΜΕ Χανίων προτείνει άλλες δαπανηρές λύσεις;
Ως απάντηση στο αδιέξοδο αυτό πήραμε την πρωτοβουλία ως γονείς (κι όχι ως εργολάβοι, επιχειρηματίες ή ΜΚΟ) να προσπαθήσουμε με δικά μας μέσα, εργασία και πόρους να υλοποιήσουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα που δεν υλοποίησε ο Δήμος έως τώρα και η Πολιτεία. Αφελές; Ίσως. Αλλά καλύτερο από το να αδρανήσουμε. Άλλωστε και η ΕΛΜΕ Χανίων δεν αδρανεί και κινητοποιεί τα μέλη της όταν υπάρχουν καταστάσεις όπως λ.χ. το προσφυγικό που ενώ αποτελεί επίσης υποχρέωση των οργάνων της Πολιτείας, η τελευταία δεν ανταποκρίνεται σε αυτή της την υποχρέωση.
Αγαπητοί φίλοι, όσοι μας γνωρίζετε, είτε επειδή τα παιδιά σας φοίτησαν στα σχολεία που απαρτίζουν το Κύτταρο Χαλέπας είτε επειδή φοιτούν ακόμη σε αυτά, έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια πολυεπίπεδη δράση που όμοιά της δύσκολα συναντά κανείς στην ελληνική επικράτεια. Σχετικές πληροφορίες μπορεί να αντλήσει οποιοσδήποτε από τον ιστότοπό μας: kyttaro-chalepas.gr
Επίσης σε περίπτωση που σας διαφεύγει, κύριοι και κυρίες του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων, έχουμε συστήσει Παντοπωλείο Αλληλεγγύης ήδη από το Δεκέμβριο του 2011 στηρίζοντας δεκάδες οικογένειες με προβλήματα επιβίωσης από όλη την πόλη. Κάναμε αυτό που πιστεύαμε και το συνεχίζουμε (δυστυχώς γιατί οι ανάγκες δεν εκλείπουν). Δεν κλείσαμε ποτέ την πόρτα μας σε όποιον ζήτησε τη βοήθειά μας λέγοντάς του: «Α, η Πρόνοια, φίλε μου, είναι υποχρέωση της Πολιτείας….κάνε λίγη υπομονή να σε στηρίξει το (χρεωκοπημένο) κράτος…..μην πεθάνεις από τώρα, μην αυτοκτονήσεις…. »
Όλα αυτά προκύπτουν από την εθελοντική μας προσφορά όλα αυτά τα χρόνια, όχι από την υποχρέωση μηνιαίου μισθού.
Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ μοιάζει σαν να μας ζητά να μην κάνουμε τίποτα εμείς (οι γονείς που αυτοδίκαια ανήκουμε στο Κύτταρο Χαλέπας) σε ένα πρόβλημα που βιώνουμε, εφόσον δεν ανταποκρίνεται η Πολιτεία ως όφειλε. Αλλά επειδή τα συνήθη καλέσματα της ΕΛΜΕ προς την κοινωνία είναι στην τελείως αντίθετη κατεύθυνση (αυτή της ενεργοποίησης και της ενασχόλησης με τα κοινά) αναρωτιόμαστε μήπως κάτι δεν έχουμε καταλάβει.
«Η προβολή του «Κυττάρου» ως εργοδοτικού φορέα που θα προσλαμβάνει άνεργους εκπαιδευτικούς, που θα ορίζει εκπαιδευτικές δραστηριότητες, «ωφέλιμες» για τα παιδιά, εκδρομές κτλ, που θα λειτουργεί τα κυλικεία στα σχολεία, ορίζουν το συγκεκριμένο φορέα ως ΜΚΟ, πράγμα που αναιρεί και την υποτιθέμενη ιδιότητά του ως φορέα που εκπροσωπεί τους γονείς των μαθητών της Χαλέπας και ως μη κερδοσκοπικής οργάνωσης».
Αν το ΔΣ της ΕΛΜΕ είχε πληροφορηθεί τους όρους του προγράμματος θα έβλεπε ότι όλο το πρόγραμμα ζητήσαμε να γίνεται υπό την εποπτεία της σχολικής επιτροπής Π.Ε. και του σχολικού συμβούλου, και με τον ίδιο τρόπο που ήδη υλοποιείται στους υπόλοιπους δήμους της χώρας. Όσον αφορά τα κυλικεία, η λειτουργία τους διέπεται από τους κανονισμούς της αρμόδιας σχολικής επιτροπής και ως εκ τούτου, το Κύτταρο Χαλέπας δεν έχει καμία οικονομική ή άλλη απαίτηση από τη λειτουργία τους.
« Ποιος θα εξασφαλίζει τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία των παιδιών και μάλιστα σε χώρο που ανήκει στο δήμο, ο οποίος φέρει και την όποια ευθύνη για τυχόν ατύχημα. Ποιος, επιπλέον, θα ελέγχει την νόμιμη λειτουργία των κυλικείων. Φυσικά μπαίνουν τεράστια ερωτήματα για την παιδαγωγική αξία και στόχευση όλης αυτής της προσπάθειας. Ποιος τελικά θα καθορίσει τους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς στόχους; Με ποιά επιστημονική μεθοδολογία και με ποιά κριτήρια;»
Ποιος εξασφαλίζει τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία των παιδιών το χειμώνα και ποιος το καλοκαίρι; Οι ίδιες ειδικότητες εργαζομένων θα υφίστανται. Απαντήσεις στα υπόλοιπα θα πάρετε από τους προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων αλλά και από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης που έχουν πολλάκις εκφραστεί δημοσίως υπέρ της πρωτοβουλίας μας.
Αφού λοιπόν το (χρεωκοπημένο) κράτος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει αυτή την πάγια ανάγκη των εργαζόμενων οικογενειών για το καλοκαίρι, να μην γίνει τίποτε; Ακόμη κι αφού έχει διευκρινιστεί ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι γονείς καθώς έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση του προγράμματος;
«Είναι όμως πολύ σημαντικό να τονισθεί ότι για μία ακόμα φορά προωθείται το καθεστώς της ελαστικής εργασίας , ανακύκλωσης της φτώχειας για τους άνεργους εκπαιδευτικούς, αντί για το πάγιο αίτημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας με όλα τα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα. Στην προκειμένη περίπτωση με ποιόν ακριβώς τρόπο θα γίνονται προσλήψεις , με ποια κριτήρια και ποιος θα κάνει την επιλογή; Το εκπαιδευτικό κίνημα παλεύει για μόνιμους διορισμούς σε κάθε δομή και όχι για την εργασιακή επισφάλεια που προωθείται μέσα και από αυτήν την πρωτοβουλία»
Απαντάμε: Οι εκπαιδευτικοί και οι γυμναστές θα προσλαμβάνονται με κάθε νόμιμη διαδικασία και με πιστή τήρηση της εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
«Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε απαράδεκτη την πρόταση του «Κυττάρου» Χαλέπας και καλούμε:
• Τα μέλη μας που συμμετέχουν στις επιτροπές παιδείας και τις σχολικές επιτροπές του δήμου Χανίων να την καταψηφίσουν
• Τη ΔΔΕ Χανίων να μην παραχωρήσει καμία κάλυψη σε αυτόν ή άλλους αντίστοιχους φορείς και να πάρει δημόσια θέση γι’ αυτό το ζήτημα.
• Το δήμο Χανίων και το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει τις υπαρκτές ανάγκες των πολιτών του σε δωρεάν προγράμματα για παιδιά».
Το «Κύτταρο Χαλέπας» κλείνοντας την μακροσκελή του απάντηση (ζητούμε συγγνώμη και για αυτό) εύχεται καλό καλοκαίρι σε όλους: και στους εξασφαλισμένους και στους άλλους- επί ξύλου κρεμάμενους εργαζόμενους γονείς (για πόσο ακόμη;) που έχουν να επιλέξουν τα εξής θεάματα (και θαύματα): ‘Μόνος στο σπίτι’, ‘Γιαγιάδες εν δράσει’, ‘Νταντά αμέσου δράσεως’ (και επί πληρωμή) και απεριόριστο (πραγματικά χωρίς όρια) παιχνίδι ή βεβαίως κάποιες άλλες εναλλακτικές και ακριβές λύσεις για λίγους.
Καληνύχτα λοιπόν και ύπνο ελαφρύ…
Με εκτίμηση,
το ΔΣ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου ‘Κύτταρο Χαλέπας’»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα