Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Απάντηση Αρχοντάκη στον «Συνήγορο του δημάρχου»

Απάντηση στην ανακοίνωση Σαρρή, εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Χανίων, επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τα Χανιά της επόμενης μέρας”, Γρηγόρης Αρχοντάκης (φωτ.), χαρακτηρίζοντάς τον ως «μόνιμο συνήγορο του δημάρχου».
Αναλυτικά ο κ. Αρχοντάκης αναφέρει: «ο κύριος Σαρρής, μόνιμος πλέον ¨συνήγορος ¨ του Δημάρχου καταγγέλλει την αποχώρηση της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων από την τελευταία συνεδρίαση ,μετά από την πραξικοπηματική στάση του Δημάρχου να αποσύρει θέμα για το οποίο πιθανόν να επικρατούσε στην ψηφοφορία διαφορετική άποψη από αυτήν της εισήγησης .Χαρακτήρισε μάλιστα την πλειοψηφούσα άποψη ως ¨ θεατρική σκηνή¨ προσβάλλοντας Δημοτικούς Συμβούλους, προκειμένου να ¨καλύψει¨ την απαράδεκτη ,πρωτόγνωρη και αντιδημοκρατική στάση του Δημάρχου .
Το θέμα αφορούσε μια κυκλοφοριακή μελέτη στον Γαλατά που για ένα τμήμα της η κοινότητα είχε μια άλλη άποψη και μια ομόφωνη απόφαση . Ο πρόεδρος της κοινότητας κύριος Κατσιφαράκης ανέπτυξε στην συνεδρίαση τις αντιρρήσεις του Γαλατά τεκμηριωμένα και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις . Το συμβούλιο της κοινότητας είναι ένα θεσμικά εκλεγμένο όργανο και κατά την άποψη μου το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του τις αιτιάσεις του ποσό μάλλον όταν πρόκειται για απόφαση ομόφωνη . Η πλειοψηφία των Δημοτικών συμβούλων μετα από διεξοδική συζήτηση 3 ωρών αποδέχθηκε τις απόψεις του Γαλατά .
Η πρόταση μου προς τον Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αυτό ακριβώς , να σεβαστούμε δηλαδή την απόφαση του Γαλατά όπως αυτή εκφράστηκε από το δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο που τον εκπροσωπεί .Η πρόταση μου αυτή χαρακτηρίζεται ως ¨απαράδεκτη¨ από τον κύριο Σαρρή φανερώνοντας τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος αντιλαμβάνεται τις δημοκρατικές διαδικασίες .
Ο ¨ Συνήγορος ¨ του Δημάρχου με την παρέμβαση του προσπαθεί να ασκήσει ¨μπουλινγκ¨ στους Δημοτικούς Συμβούλους παρερμηνεύοντας συμπεριφορές προκειμένου να μην θιχτεί αυτός που υπερασπίζεται , ακόμα και όταν αυτός λειτουργεί αυταρχικά και αντιδημοκρατικά .


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα