Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ζητούν οι ξενοδόχοι των Χανίων

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων απέστειλε επιστολή σε Δήμους του Ν. Χανίων με την οποία ζητάει την απαλλαγή των ξενοδοχείων από την καταβολή των δημοτικών τελών λόγω του covid-19 .

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει «μετά την άρση του πρώτου lockdown πολλά ξενοδοχεία δεν επαναλειτούργησαν, παραμένοντας μέχρι σήμερα κλειστά ενώ όσα ξεκίνησαν εκ νέου τη δραστηριότητά τους στην ουσία υπολειτουργούν, μιας και οι πληρότητες στο peak της σαιζόν δεν ξεπέρασαν το 30%.

Μετά το δεύτερο lockdown, όσα ξενοδοχεία ήταν εν λειτουργία -τύποις μόνο- παρέμειναν ανοικτά, καθώς λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις δεν έχουν αντικείμενο δραστηριότητας.

Οι επιχειρήσεις μας, είτε κλειστές ή τυπικά μόνο ανοικτές, δεν επιβαρύνουν τις υπηρεσίες του Δήμου σας.

Ήδη υπάρχουν Δήμοι που έχουν προχωρήσει σε απαλλαγή των επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής τελών καθαριότητας και φωτισμού, όχι μόνο για το διάστημα που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή, αλλά και για την περίοδο που έκλεισαν με δική τους απόφαση, μιας και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας εκμηδένισαν σχεδόν το αντικείμενο δραστηριότητάς τους.

Ζητάμε, λοιπόν, και εσείς να σταθείτε δίπλα στις επιχειρήσεις μας.

Να απαλλάξετε τις κλειστές επιχειρήσεις μας από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όλη την περίοδο που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, ανεξάρτητα αν αυτό έχει γίνει με κρατική εντολή ή δική τους απόφαση και να προβείτε σε εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων μας που υπολειτουργούν.

Οι ρυθμίσεις αυτές πέραν του ότι θα αποτελέσουν μια ελάφρυνση για τα μέλη μας, θα είναι μια έμπρακτη απόδειξη πως ο Δήμος σας είναι δίπλα μας και πως μαζί θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση και θα μπορέσουμε την επόμενη μέρα να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον τόπο μας που όλοι αγαπάμε»

 

Στο 52ο επεισόδιο, επιβιβαζόμαστε σε υδροπλάνο από το λιμάνι της Κισσάμου και ταξιδεύουμε από τα… μπετά του μνημείου Μάχης Κρήτης στον Γαλατά, ως την παγωμένη Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία και μπαίνουμε σε τροχιά γύρω από τον Άρη.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα