Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων

Την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα όπως είπε, αύριο, Πέμπτη, απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με 10 και πάνω άτομα, με κύρωση 1.000 ευρώ.

«Αποθαρρύνονται οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων. Οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους. Η κυκλοφορία εκτός οικίας να περιοριστεί στο ελάχιστο», τόνισε.

Όπως είπε αποδεκτές είναι εξαιρέσεις είναι μόνο για την εργασία, επίσκεψη σε γιατρό, αγορά τροφίμων, όπου δεν είναι δυνατόν η αποστολή, επίσκεψη στο ταχυδρομείο για τα απαραίτητα, επίσκεψη στην τράπεζα, στο βενζινάδικο και κίνηση για παροχή βοήθειας.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, «οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων».

«Η μάχη εναντίον του κορωνοϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, όπως ανέφερε.

Επιπλέον, έκανε αυστηρή σύσταση στις εταιρείες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (call centers) οι εργαζόμενοι να τηρούν απόσταση δύο μέτρων.

Όσον αφορά του εργαζομένους σε ΚΑΠΗ και βρεφονηπιακούς σταθμούς που είναι κλειστά αυτό το διάστημα, θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν το πρόγραμμα της κατ’ οίκον εξυπηρέτησης και να βοηθήσουν ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά νέων οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων αποζημίωση 800 ευρώ σε εργαζόμενους, απαγόρευση απολύσεων αλλά και αναστολή πληρωμής φόρων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα