Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου σε έρευνες για γύψο

 

Τρεις προσφυγές απέναντι στις ισάριθμες αδειοδοτήσεις για ερευνητικές γεωτρήσεις για γύψο έχει καταθέσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμος Κισσάμου. Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης, επιβεβαίωσε παλαιότερες ομόφωνες αποφάσεις του ενάντια στη δημιουργία λατομείων γύψου στην περιοχή του Ινναχωρίου.

«Η πληρεξούσια δικηγόρος κ. Μπενιουδάκη, προχώρησε άμεσα την διαδικασία και κατέθεσε εμπρόθεσμα στις 6/12/2019 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τρεις προσφυγές για την ακύρωση αντίστοιχα των εν λόγω τριών αποφάσεων. Το θέμα της εξόρυξης γύψου, ενός φθηνού σημειωτέον υλικού, έχει ξεκινήσει πριν 15 χρόνια και έχει απασχολήσει τον πρώην Δήμο Ιναχωρίου και νυν Δήμο Κισσάμου, ο οποίος με συνεχείς ομόφωνες αποφάσεις έχει εκφράσει την αντίθεση του σε οποιαδήποτε μορφή δραστηριότητας λατομείου εξόρυξης γύψου, διότι έρχεται απόλυτα σε σύγκρουση με τις χρήσεις γης, την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, με δυναμική παρουσία στις υπό κάλυψη καλλιέργειες καθώς και την τουριστική άνοδο, οι οποίες καλύπτουν τις θέσεις εργασίας και το 90% και πλέον του εισοδήματος των μόνιμων κατοίκων. Επιπλέον η εξόρυξη γύψου στο Στόμιο, έρχεται σε αντίθεση με την Χωροταξική Μελέτη ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη εξορυκτικών δραστηριοτήτων στην συγκεκριμένη περιοχή για Αναπτυξιακούς, Χωροταξικούς και Περιβαλλοντικούς λόγους. Να σημειωθεί, ότι όλη η τοπική κοινωνία καθώς και οι σύλλογοι μέσα από την ΕΠΟΦΕΚ, έχουν εκφράσει και αυτοί την αντίθεση τους και αντιδρούν στη δράση αυτή» τονίσθηκε στην εισήγηση που διάβασε η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Νίκη Κατερινάκη.
Την πλήρη διαφωνία τους για οποιαδήποτε ερευνητική η εξορυκτική εργασία στην περιοχή δήλωσαν και οι κ. Θοδωρής Σταθάκης και Γιώργος Φραγκιουδάκης. Στα “Χ.Ν.” μίλησε και ο κ. Αναστάσιος Λιουδάκης, προέδρος της τοπικής κοινότητας Βάθης που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση. «Η τοπική κοινωνία της Βάθης είναι εναντίον και πολύ καλά έχει κάνει η Δημοτική αρχή και κατέθεσε ενστάσεις. Η μορφή της ανάπτυξης στην περιοχή μας δεν συμβαδίζει με τα λατομεία. Στην περιοχή μας υπάρχει αγροτική ανάπτυξη και μεγάλη τουριστική κίνηση. Το Λαφονήσι θα επηρεαστεί σίγουρα από τη δημιουργία λατομείων » είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες