Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Αντιπλημμυρικά έργα ολοκληρώνονται στον Πλατανιά

Τέλος στα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάζονταν σχεδόν σε κάθε κακοκαιρία στο παραλιακό μέτωπο κοντά στο λιμανάκι του Πλατανιά, φιλοδοξεί να δώσει ο Δήμος.
Aυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται το αντιπλημμυρικό έργο που έγινε στην περιοχή στα πλαίσια των χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση ζημιών από τις καταστροφές του 2019, ενώ στη συνέχεια οι εργολαβικές εργασίες θα επεκταθούν στο τμήμα από τον Πλατανιά προς τα Δρακιανά.
«Έγινε μια παρέμβαση στο δρόμο που οδηγεί στο λιμανάκι του Πλατανιά όπου κάθε φορά που είχαμε κακοκαιρία υπήρχε έντονο φαινόμενο πλημμυρών σε σπίτια και σε ξενοδοχεία. Ο υπάρχων αγωγός ομβρίων που πήγαινε στη θάλασσα δεν ήταν λειτουργικός, τοποθετήθηκε μεγαλύτερος αγωγός ώστε να υπάρχει καλύτερη απορροή των νερών» ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Σταματάκης.
Το έργο έχει ολοκληρωθεί απομένει μόνο η ασφαλτόστρωση του δρόμου. Συνολικά για την αποκατάσταση ζημιών για τη Δ.Ε. Πλατανιά και τη Δ.Ε. Κολυμβαρίου έχει εξασφαλιστεί ένα ποσό 1.300.000 ευρώ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Εν τω μεταξύ, ικανοποιημένος από την υψηλή βαθμολόγηση και την ένταξη της πρότασής του στο προσωρινό πίνακα κατάταξης της πρόσκλησης του Ε.Π. “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” 2014-2020 του ΠΕΠ Κρήτης, δηλώνει ο Δήμος Πλατανιά.
Η πρόταση που παρουσιάστηκε στα “Χ.ν.” της Δευτέρας, αφορά σε δράσεις για την Ολοκληρωμένη διαχείριση Βιοαποβλήτων και προβλέπει – μεταξύ άλλων – , προμήθεια ειδικού απορριμματοφόρου βιοαποβλήτων με ενσωματωμένο σύστημα πλύσης κάδων, ανατρεπόμενο φορτηγό όχημα με γερανό και αρπάγη, κλαδοθρυμματιστή, κάδους βιοαποβλήτων, κομποστοποιητές κλπ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα