Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Τάφρο από τη ΔΕΥΑΧ

Mέχρι τέλος του Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο του αντιπλημμυρικού αγωγού στη Δυτική Τάφρο από τη ΔΕΥΑΧ, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει το έργο διαμόρφωσης του χώρου από τα συνεργεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων.

Χθες εκμεταλλευόμενα τον καλό καιρό και την ηλιοφάνεια τα συνεργεία εργάστηκαν προκειμένου να “πέσουν” τα τσιμέντα στο τελευταίο τμήμα του αγωγού.
Όπως μας είπαν από τη ΔΕΥΑΧ, παρότι οι παρατεταμένες κακοκαιρίες πήγαν το έργο αρκετά πίσω, στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του Ιανουαρίου. Μέχρι τότε, εξάλλου, θα μπορεί να απασχολεί η ΔΕΥΑΧ τους συμβασιούχους που έχει στη διάθεση της καθώς τέλη Ιανουαρίου λήγουν οι συμβάσεις τους και ακόμα δεν έχει προχωρήσει ο διαγωνισμός μόνιμων προσλήψεων (προκήρυξη 3Κ). Με βάση τους υπολογισμούς της ΔΕΥΑΧ το έργο του αγωγού θα κοστίσει περίπου 165-170.000 ευρώ.
Στη συνέχεια τα συνεργεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων θα προχωρήσουν στη διαμόρφωση του χώρου της Δυτικής Τάφρου ώστε να είναι επισκέψιμος. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε ένα μήκος 420 μέτρων της τάφρου (από τα 570) και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 18 μήνες από την έναρξη τους.
Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης με 400.000 ευρώ. Προβλέπονται μεταξύ άλλων εργασίες καθαρισμούς, αποκατάσταση της παλαιάς στέρνας και του πηγαδιού που βρίσκονται εντός της τάφρου, τοποθέτηση καθιστικών, φύτευση δέντρων, κεντρική διαδρομή πλάτους 3,50 με υλικά φιλικά στο περιβάλλον (πατημένο χώμα). Επίσης θα δημιουργηθούν στάσεις αναψυχής με καθιστικά ανά τακτικά διαστήματα που θα συνδυάζονται με τα δέντρα αλλά και δευτερεύουσες διαδρομές. Σε διάφορα σημεία θα τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων αλλά και ενημερωτικές πινακίδες σε δύο γλώσσες και στον κώδικα “μπραιγ” για τυφλούς με πληροφορίες για τις ενετικές οχυρώσεις,. Τέλος θα τοποθετηθεί γενικός φωτισμός από χαμηλά σώματα προσαρμοσμένα στο έδαφος, είτε από κατευθυνόμενη δέσμη. Δεν θα τοποθετηθούν επιστύλια φωτιστικά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα