Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Αντιδράσεων συνέχεια για τα σχέδια ανάπλασης του Κήπου

»Εξώδικο κατά του Δήμου από πολίτες

Τη δυσαρέσκειά τους για τα σχέδια ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Χανίων και την τύχη των ζώων που φιλοξενούνται σήμερα εκεί, εκφράζουν πολίτες που απέστειλαν εξώδικο κατά του Δήμου Χανίων.
Το εξώδικο που απέστειλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος Γιάννης Ντερμανάκης, υπογράφουν 135 πολίτες, οι οποίοι κάνουν λόγο για «προσβολή της τοπικής κοινωνίας, της οποίας η επιθυμία (για να μην προχωρήσουν τα σχέδια ανάπλασης) δεν εισακούσθηκε». «Αναφορικά με την απόφασή σας για “ανάπλαση” του Δημοτικού Κήπου Χανίων και της απομάκρυνσης των ζώων από αυτόν, σας τονίζουμε ότι αυτή προσβάλλει όχι μόνο εμάς αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας της οποίας η επιθυμία δεν εισακούσθηκε», σημειώνουν στο εξώδικο οι πολίτες (τα ονόματα των οποίων είναι στη διάθεση της εφημερίδας).
«Ο Δημοτικός Κήπος», συνεχίζουν, «αποτελεί φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και επιθυμούμε να μην γίνουν βιαστικές και ακαλαίσθητες παρεμβάσεις σε έναν χώρο που παραμένει με ελάχιστες αλλοιώσεις από το έτος 1870 και τελικά από το έτος 1918. Επιθυμούμε επίσης να παραμείνει αναλλοίωτος ο χώρος της λίμνης, μη προσβάσιμος, καθότι ο χώρος αυτός είναι ύψιστης σημασίας ως χώρος φροντίδας, προστασίας και ανάρρωσης πτηνών και ιδιαίτερα περιστεριών και των ζώων του κήπου στη θέση που βρίσκονται σήμερα».
«Ως προς τα ζώα ιδιαίτερα είστε σε θέση να λάβετε τις κατάλληλες αδειοδοτήσεις αντί να τα απομακρύνεται προς άγνωστες τοποθεσίες και περιβάλλον και δίχως καμία συγκεκριμένη διαβεβαίωση για την τύχη τους», αναφέρουν στο εξώδικο οι πολίτες, εκφράζοντας την ανησυχία τους για το μέλλον των ζώων καθώς δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστό τι θα απογίνουν και πως θα πορευτούν τη στιγμή που μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον πλήρως προστατευμένο.
Οι 135 πολίτες ζητούν από τον Δήμο να σεβαστεί την επιθυμία της κοινωνίας «και να μην προβείτε στην αλλοίωση ενός πολιτιστικού μνημείου» και προτείνει «το προβλεπόμενο κονδύλι να το διαθέσετε σε πραγματικά απαιτούμενα έργα κοινής ωφέλειας, επιλύοντας κάποιο από τα προβλήματα της πόλης».
Σημειώνουν δε ότι σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή επιμείνει στο σχέδιο της ανάπλασης θα προσφύγουν δικαστικά, κατηγορώντας τον Δήμο ότι «θα έχετε λειτουργήσει αυθαίρετα και ενάντια στη βούληση της χανιώτικης κοινωνίας».
Μάλιστα διευκρινίζουν ότι οι υπογραφές τους αποτελούν «ένα μικρό μέρος των συμπολιτών που θα δυσαρεστήσετε με την αλλοίωση ενός πολιτιστικού μνημείου και την εκδίωξη ζώων που διαβιούσαν για όλη τους τη ζωή στο συγκεκριμένο περιβάλλον, ενώ ουδεμία διαβεβαίωση έχει δοθεί ότι θα διασωθούν κατ΄ατη μεταφορά τους και την επανεγκατάστασή τους».
Να σημειώσουμε ακόμα ότι, όπως έκαναν γνωστό, οι πολίτες που υπογράφουν το εξώδικο, η συλλογή υπογραφών για το θέμα θα συνεχιστεί.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων στον δημοτικό κήπο ειναι απαράδεκτη. Κάθε χρόνο γινόμαστε ρεζίλι βλέποντας οι επισκέπτες τις τριτοκοσμικές συνθήκες που ζουν τα ζωντανά. Όποιος διαφωνεί με την απομάκρυνση τους να πάει αυτός να μείνει σε κλουβί 2Χ2 να δούμε πόσο θα αντέξει. Όσο για το που θα πάνε μια χαρά χώροι υπάρχουν που πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται

  2. ο Δήμαρχος φαίνεται να πάσχει απο το σύνδρομο Μπακογιάννη.Μανία να αλλάξει κάθε πλατεία και πάρκο όταν ολόκληρες γειτονιές είναι χωρίς υποδομές δρόμων πεζοδρομίων οταν τα παιδια κινδυνεύουν να σπάσουν τα ποδια τους απο διαλυμένα πεζοδρομία επικίνδυνους δρόμους.
    Πρώτα κάντε τα απαραίτητα για τις γειτονιές μας και τα παιδιά μας και μετά μπορείτε να κάνετε και τα γούστα του μυαλού σας.
    Ενας Δήμαρχος με όραμα φτιάχνει πρώτα τα σχολεία τις κοινωνικές δομές ανθρώπινες και μετά τα μαγαζάκια των φιλων του.Ισχυει για ολους!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα