Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Ανθρώπινες δράσεις απειλούν τη βιοποικιλότητα

Οι ανθρώπινες δράσεις υπερεκμετάλλευσης αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την βιοποικιλότητα και στην Κρήτη. Αυτό μεταξύ άλλων επισημάνθηκε στην εκδήλωση του Δικτύου Μικρών Κήπων που έγινε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα «Δ.Βλησίδης» στα Χανιά.
Ειδικότερα για την βιοποικιλότητα στην Κρήτη αναφέρθηκε η διευθύντρια Δασών Ν. Χανίων κ. Πολύμνια Σκλαβάκη. «Ο βασικότερος κίνδυνος για την βιοποικιλότητα είναι ο άνθρωπος και οι δράσεις του και μάλιστα όταν έχουν μπροστά τους την έννοια του υπέρ: Υπερεκμετάλευση, υπερδραστηριότητα και όχι λελογισμένη χρήση των φυσικών πόρων» είπε η κ. Σκλαβάκη.
Στο ζήτημα της έλλειψης επάρκειας ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους αναφέρθηκε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κτηνοτρόφων κ. Γιώργος Βενετάκης.
Ειδικότερα ο κ. Βενετάκης υπογράμμισε πως «επάρκεια στις ζωοτροφές αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, θα μπορούσε όμως να υπάρχει αν όχι στο 100%, τουλάχιστον σε ένα μεγάλο βαθμό, αρκεί να είχαμε πολιτική βούληση. Έχουν καταντήσει τη χώρα μας καθαρά εισαγωγική και να εξαρτάτε αποκλειστικά από τις εισαγωγές και ζωοτροφών κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει αν η πολιτεία το ήθελε και λάμβανε τα αναγκαία μέτρα.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα