Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Ανταλλαγή… υποσχέσεων

Αμοιβαίες υποσχέσεις για βελτίωση του τουριστικού προϊόντος έδωσαν ο δήμαρχος Χανίων με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fraport Greece Αλεξάντερ Τσινέλ.
H  συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο Χανίων στη «σκιά» της αιχμηρής δήλωσης που είχε δημοσιοποιήσει λίγο νωρίτερα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ενώ εκπροσώπησε τον δήμαρχο στην ευρεία σύσκεψη προ ημερών στην Περιφειακή Ενότητα Χανίων, ο κ. Βάμβουκας θέλησε να συναντηθεί εκ νέου με τον επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας.
Η συνάντηση μεταξύ του κ. Βάμβουκα και των στελεχών της Fraport έγινε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων όπως ζήτησε η αντιπροσωπεία της Fraport.

Ο Τ. ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ
Αμέσως μετά μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι κύριο ζήτημα που τέθηκε εκ μέρους του Δήμου είναι η βελτίωση της λειτουργίας του αεροδρομίου, η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών και η εξασφάλιση φτηνών εισιτηρίων. «Oπως τους εξήγησα από τη συμφωνία δεν μπορεί να κερδίζει μόνο ο ένας αλλά θα πρέπει να κερδίζουν και οι δύο», σημείωσε ο κ. Βάμβουκας και πρόσθεσε ότι είναι προς το κοινό συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και της Fraport να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο το αεροδρόμιο, να υπάρχουν ανταγωνιστικές τιμές εισιτηρίων και να έρθει περισσότερος κόσμος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Συνεχίζοντας τάχθηκε κατά των μονοπωλίων, ενώ ανέλυσε εκτενώς στους ανθρώπους της Fraport το σχέδιο και τις προσπάθειες του Δήμου Χανίων για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των υποδομών και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σημείωσε ακόμα ότι τέθηκε από μέρους του το αίτημα για μείωση των τελών του αεροδρομίου, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κενό που άφησε η Ryanair θα υπερκαλυφθεί από άλλες αεροπορικές εταιρείες που θα θελήσουν να δραστηριοποιηθούν στα Χανιά. Μάλιστα τόνισε ότι έχει εντείνει τις επαφές που κάνει ο ίδιος με εταιρείες που ενδιαφέρονται να κατέβουν στα Χανιά.
Επίσης, ανέφερε ότι συζητήθηκαν τα θέματα της διαχείρισης των λυμάτων του αεροδρoμίου, το ζήτημα του ραντάρ κ.ά.

Ο ΑΛ. ΤΣΙΝΕΛ
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Αλ. Τσινέλ χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνάντηση, μίλησε για ένα ειλικρινή διάλογο και για την αρχή μια στενής συνεργασίας. Τόνισε ότι άκουσε με ενδιαφέρον το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου, σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να συμβάλλει στο να γίνει πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός τα Χανιά, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης της τουριστικής κίνησης τον χειμώνα αλλά και αύξησης των εσωτερικών δρομολογίων και πως η εταιρεία εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε ό,τι αφορά το υπόμνημα που είχαν επιδώσει οι αυτοδιοικητικοί φορείς των Χανίων πρόσφατα στην εταιρεία, ο κ. Τσινέλ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων τόνισε ότι για λόγους αρχής δεν υπάρχει ακόμα κάποια απάντηση καθώς κρίθηκε πιο σωστό να πραγματοποιηθεί πρώτα η συνάντηση με τον κ. Βάμβουκα και στη συνέχεια να υπάρξει μια κοινή απάντηση προς όλους.

 

Αιχμές Βλαχάκη
Σε δήλωσή του ο κ. Βλαχάκης καυτηρίαζε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος για τη συνάντηση Βάμβουκα – Τσινέλ καθώς, όπως αναφέρει, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 20/4/2018, στην Αντιπεριφέρεια  παραβρέθηκε αναπληρώνοντας τον δήμαρχο και ανέδειξε «την οικονομική συρρίκνωση που υπέστη ο ξενοδοχειακός τομέας, ο επισιτιστικός κλάδος και ευρύτερα το σύνολο των παραγωγικών φορέων του Δήμου, κατά την διάρκεια της περιόδου που η Fraport Greece διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο». Ακόμα ο κ. Βλαχάκης προσθέτει: «Συντάχθηκα με τους αυτοδιοικητικούς του Νομού, ζητώντας δια επιτάσεως απο την Fraport Greece, να εκπονήσει και να παρουσιάσει, business plan για τη βελτιστοποίηση των αφίξεων της πύλης εισόδου του Νομού, με σαφή προσανατολισμό στην διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου κατά τους χειμερινούς μήνες. Και βεβαίως μετά το πέρας της σύσκεψης, ενημέρωσα τον Δήμαρχο Χανίων για το σύνολο των προτάσεων και αποφάσεων που ελήφθησαν». Με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη και «διακρίνοντας διαφορετική πλεύση και προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα σε σχέση με αυτή που τήρησα εκπροσωπώντας τον Δήμο Χανίων στην παραπάνω σύσκεψη», ζήτησε χθες από τον Δήμαρχο Χανίων να τον απαλλάξει από την αρμοδιότητα της αναπλήρωσής του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Από τη μεριά του, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τον αντιδήμαρχο, τον οποίο χαρακτήρισε στενό συνεργάτη του, τόνισε πως τιμά τη συνεργασία τους -η οποία όπως είπε είναι πολύτιμη για τον ίδιο και τη Δημοτική Αρχή- ενώ ανέφερε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Fraport και δεν περιέχει καμία «αιχμή» προς τον κ. Βλαχάκη ή τη στάση που τήρησαν οι αυτοδιοικητικοί στην Αντιπεριφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθάρισε ότι συντάσσεται με το ψήφισμα των αυτοδιοικητικών του Νομού Χανίων και πως ο ίδιος συνέβαλε στη συγγραφή του.
Τέλος, έκανε γνωστό ότι η επιθυμία του κ. Βλαχάκη για αντικατάστασή του από τη θέση του αναπληρωτή δημάρχου έγινε σεβαστή και ότι πλέον όταν απουσιάζει θα τον αναπληρώνουν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μαράκης και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ξανθουδάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα