Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Ανοικτή επιστολή στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου από την “Λαϊκή Συσπείρωση”

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου , το λαό και την νεολαία της περιοχής στέλνει η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου – Σελίνου.

Οπως αναφέρει η επιστολή «η «Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου-Σελίνου» στέκεται με αίσθημα ευθύνης μπροστά στην κρισιμότητα των εξελίξεων, που προτάσσουν επιτακτικά τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας του λαού, μέτρων προστασίας των εργαζόμενων.

Αναλυτικά, τονίζουμε την ανάγκη:

1. Να εξασφαλιστούν άμεσα από την δημοτική αρχή Καντάνου-Σελίνου τα απαραίτητα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους εργαζομένους στο δήμο για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, με έμφαση τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Η προσωρινή μετάταξη από άλλα νομικά πρόσωπα του δήμου σε κρίσιμες για την αντιμετώπιση της κρίσης υπηρεσίες να γίνει μόνο έπειτα από την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ατομικής προστασίας των εργαζομένων. Να εξασφαλιστεί στους εργαζόμενους που είτε είναι γονείς και χρειάζεται να μείνουν με τα παιδιά τους, για το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά, είτε είναι ασθενείς οι ίδιοι είτε μέλος της οικογένειάς τους, άδεια πλήρους αποδοχών και ασφάλισης, χωρίς να εξαντλήσουν την κανονική τους άδεια.

2. Να συσταθεί υπηρεσία ενίσχυσης για όσους δε μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι , αναδιάταξη του Προσωπικού του Κοινωνικού Οργανισμού σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Καντάνου-Σελίνου (με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του προσωπικού ) να αναλαμβάνει την καταγραφή και εν συνεχεία την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου μας οι οποίοι δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν. Σκοπό να έχει την καταγραφή των συμπολιτών μας εκείνων που δεν διαθέτουν οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον που αδυνατούν να μετακινηθούν από τις οικίες τους και χρήζουν φροντίδας ή εξυπηρέτησης σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης, λειτουργία σχετικής γραμμής στηρίξεις και ενημέρωσης .

3. Να προετοιμαστεί έγκαιρα η απολύμανση δημόσιων χώρων, πλατιών και κτηρίων (κάδων απορριμμάτων), αγροτικών ιατρείων καθώς και σχέδιο σε περίπτωση που ανοίξουν τα σχολεία να σχεδιαστή απολύμανση και μέτρα υγιεινής στις σχολικές μονάδες .

4. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 4 μήνες τουλάχιστον όλων όσων επλήγησαν από την πανδημία, ιδιαίτερα όσων έμειναν άνεργοι ή είναι στο ΚΕΑ και στις καταστάσεις της πρόνοιας, απαλλαγή από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για όλους τους αυτοαπασχολούμενους-επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.

5. Καλούμε την δημοτική αρχή και την ΔΕΥΑ να μην πάρουν αποφάσεις για διακοπή ύδρευσης ή άρδευσης σε κατοικίες ,φτωχές οικογένειες και στους μη έχοντες.

6. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καντάνου-Σελίνου να συνεδριάζει πλέων μόνο για τα τρέχοντα επείγοντα θέματα και κυρίως για μέτρα για την πανδημία. Τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων του ΔΣ και διά περιφοράς, που καθορίζει η εκδοθείσα ΠΝΠ (ΦΕΚ Α΄ 55/2020) η «Λαϊκή Συσπείρωση» γενικά δεν την αποδέχεται. Ωστόσο, συμφωνούμε να εφαρμοστεί ΜΟΝΟ για τρέχοντα ζητήματα, και ειδικότερα για ζητήματα που αφορούν σε μέτρα προστασίας του λαού από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊου, έτσι που να συνεχιστεί η λειτουργία του Δήμου αυτήν τη δύσκολη περίοδο και να ΜΗΝ παρθούν με τέτοιο τρόπο αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα, που αφορούν τον λαό του δήμου μας. Αυτή τη χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού και τίποτα άλλο και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια των δημοτικών αρχών.

7. ΑΜΕΣΗ αξιοποίηση του χώρου του Θ.Π.Ψ.(πρώην ψυχιατρείο) για στελέχωση και ένταξη στο μηχανισμό αντιμετώπισης της εξάπλωσης της νόσου. Αναβάθμιση των περιφερικών αγροτικών ιατρείων ( π.χ Παλαιόχωρας).

8. Είναι πλέον καταστρεπτικές για την υγεία του Λαού οι συνέπειες της χρόνιας υποστελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών υγείας: Άμεσα να διεκδικήσουμε να προχωρήσουν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και μονιμοποίηση όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί κτλ) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να ασκήσει πίεση και ο Δήμος στην κυβέρνηση για την πλήρη στελέχωση του Γ.Ν. Χανίων , των Κέντρων Υγείας , π.χ. Κ.Υ. Καντάνου , που αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό( αγροτικό ιατρείο Παλιόχωρας κ.α ), υλικά, μηχανήματα και αναλώσιμα και τη στήριξη των αγροτικών ιατρείων σε όλες τις περιοχές με σχετικές άμεσα απολυμάνσεις. Οι υποδείξεις του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορονοϊού πρέπει να συνοδεύονται από σειρά μέτρων τόσο με ευθύνη του κεντρικού κράτους όσο και της Τοπικής Διοίκησης. Το αφήγημα της ατομικής ευθύνης θέλει ουσιαστικά να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες για τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος Υγείας, που ήταν γνωστές πριν την εμφάνιση του κορονοϊού, τις οποίες η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε πανελλαδικώς επισημάνει στα δημοτικά συμβούλια.

9. Να κινηθούμε ως δημοτική αρχή προς την αναγκαία κατεύθυνση, διεκδικώντας από το υπουργείο Εσωτερικών και κάθε αρμόδιο φορέα να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα: αναπλήρωση μισθών στο 100%, απαλλαγή από δημοτικά τέλη, μέτρα οικονομικής ενίσχυσης στους αυτοαπασχολούμενους ουσιαστικά, κι όχι μέτρα κοροιδιας, για τους αγρότες και κτηνοτρόφους κάλυψη του χαμένου εισοδήματος, άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στο 100% κ.λ.π., ώστε τόσο οι αγρότες που βλέπουν τη σοδειά τους πραγματικά να χάνεται, όσο και οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και οι εποχιακά εργαζόμενοι να μην πληρώσουν και τις συνέπειες της πανδημίας.

10. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, την νεολαία της περιοχής να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν αποφασιστικά όλα τα αναγκαία μέτρα που αφορούν τη διαφύλαξη της υγείας και των δικαιωμάτων τους.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου-Σελίνου
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι :
Γεωργιλάκης Γιώργος
Λιτσαρδάκης Νίκος
Μαράκης Βαρδής
Παπαδάκη Χαριτίνη»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες