Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ανοιγμα στην κοινωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ

» Νομαρχιακή συνδιάσκεψη χθες στα Χανιά

 

Ανοιγμα στην κοινωνία επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βασική προτεραιότητα του οποίου είναι να γίνει «κόμμα των μελών». Αυτό τόνισε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρία Καλουδιώτη, η οποία ήταν εισηγήτρια στη Νομαρχιακή συνδιάσκεψη – συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Εισηγήτρια ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρία Καλουδιώτη ενώ συμμετείχαν ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργος Ζουρίδης και μέλη του κόμματος. Η κα Καλουδιώτη ανέπτυξε τις 41 σελίδες του προσχεδίου με τις θέσεις που της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής στο συνέδριο, με θέματα που αφορούν την Ευρώπη και τον κόσμο, «την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και το τι κόμμα θέλουμε».

Σε δηλώσεις της και απαντώντας σε ερώτηση των “Χ.ν.”, η κα Καλουδιώτη τόνισε: «Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κόμμα των μελών. Αυτή είναι μία βασική, μεγίστη, αυτή τη στιγμή προτεραιότητα. Δηλαδή, τα μέλη να μπορούν να εκφράζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να φτάνουν οι θέσεις του καθενός και των οργανώσεων, κεντρικά, είτε στην Κεντρική Επιτροπή, είτε στον πρόεδρο, είτε στην Πολιτική Γραμματεία. Ετσι, θα μπορέσουμε να συνδιαμορφώσουμε το καινούργιο που οραματιζόμαστε για το κόμμα μας, έτσι που να νιώθει ο καθένας ότι είναι μέλος που μπορεί να έχει λόγο και όχι να του αποδίδουν οι επάνω το λόγο το δικό τους. Αυτό είναι το βασικό. Και ένα τέτοιο κόμμα θέλουμε.

Το αδιαμεσολάβητο που λέει ο πρόεδρός μας, ο Στέφανος Κασσελάκης, αυτό ακριβώς σημαίνει: να φτάνει η γνώμη μου, η γνώμη του μέλους στην Κεντρική Επιτροπή και ανάποδα, της Κεντρικής Επιτροπής προς τα κάτω. Φροντίζουμε αυτό το διάστημα να μην κάνουμε κλειστές οργανωτικές διαδικασίες. Μεγάλη διαφορά με παρελθόν που κλεινόμασταν στους τέσσερις τοίχους των γραφείων. Κουβεντιάζουμε και με ανθρώπους έξω από ‘μας, φίλους του κόμματος, συζητάμε ακόμα και τις διαφωνίες μας και τις απόψεις που μπορεί να έχουμε, ανοιχτά. Ομως, δεν σημαίνει ότι αυτό μπορούμε και ανοιχτά να το εκφράζουμε, αφού παίρνονται οι αποφάσεις. Είναι να έχουμε ένα κόμμα το οποίο θα μπορεί να πειθαρχεί στην απόφαση που συνδιαμορφώσαμε.

Εκεί είναι η ειδοποιός διαφορά». Ακόμα η κα Καλουδιώτη τόνισε: «Προφανώς και μιλάμε για άνοιγμα στην κοινωνία, στα υπόλοιπα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο εκφράζει την κοινωνία από το προοδευτικό κέντρο μέχρι και την αριστερά αριστερά».

Καταλήγοντας η ίδια αναφέρθηκε σε προβλήματα τού σήμερα και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να πούμε τι είναι αυτό που θα είναι απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα που έχουμε αυτό το διάστημα και μαστίζει την κοινωνία. Και αυτό είναι η ακρίβεια, ο τρόπος ζωής, η αστεγία, η κρίση στον οπαδισμό και στα γήπεδα, η κρίση στην εκπαίδευση με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τόσα άλλα. Αρα λοιπόν η αντιπρόταση θα έρθει από πρόταση που θα υπάρξει από το κέντρο προς την αριστερά αριστερά, συνδιαμορφώνοντας απόψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτή τη στιγμή ένα κόμμα το οποίο έχει κοινές απόψεις. Μπορεί όμως να έχει κοινό πρόγραμμα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα