Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Ανοιχτός διάλογος με ερασιτεχνικά σωματεία και αθλητικούς φορείς

Ευρύτατο διάλογο μέσω τηλεδιάσκεψης, με τα νόμιμα αθλητικά σωματεία του Μητρώου της ΓΓΑ και φορείς του αθλητισμού, διοργανώνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, στις 16:00 και 13:30, αντίστοιχα.

Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για σεξουαλική, αλλά και κάθε άλλης μορφής βία, καθώς και καταχρήσεων εξουσίας στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού, θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός 2021 – Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση». Οι άξονες της θα είναι η προστασία των Ατομικών Δικαιωμάτων στον Αθλητισμό, η υιοθέτηση καλών πρακτικών και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, καθώς και προτάσεις για την μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση του αθλητικού οικοδομήματος.

Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία για να κατατεθούν και να καταγραφούν οι απόψεις και οι προτάσεις των σωματείων και μέσα από τον διάλογο να προκύψει σύνθεση και συντονισμός δράσεων και πρωτοβουλιών.

Ήδη, μάλιστα, είναι τέτοια η ανταπόκριση στην πρόσκληση διαλόγου, που εξετάζεται το ενδεχόμενο η τηλεδιάσκεψη να διεξαχθεί και για 3η ημέρα, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ώστε να τοποθετηθούν όσοι περισσότεροι γίνεται.

Στον διάλογο θα συμμετάσχουν, εκτός των χιλιάδων νόμιμων σωματείων του σχετικού Μητρώου, οι Ολυμπιονίκες-μέλη του Συλλόγου τους και της Ένωσης Συμμετεχόντων σε ΟΑ, οι φορείς που απαρτίζουν το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά» (ΕΟΕ, ΕΠΕ, ΔΟΑ, ΕΟΚΑΝ, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, σύνδεσμοι αθλητών), οι επικεφαλής των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων απ’ όλη την Ελλάδα, οι Σύλλογοι Εργαζομένων στη ΓΓΑ και στις αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες