Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια σε διακοπές νερού / ρεύματος

«Το ρεύμα, η στέγη, το νερό, η υγεία, η παιδεία είναι δημόσια αγαθά και
θα έπρεπε να παρέχονται ελεύθερα σε όλους». Το μήνυμα αυτό στέλνει η “Συνέλευση Αυτοδιαχείρισης στον Λόφο Καστέλι”, καλώντας στην «πρώτη ανοιχτή συνάντηση για τη δημιουργία ενός συντονισμού ενάντια στις διακοπές νερού/ρεύματος την Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη στις 19.00, στην αυλή της κατάληψης».

Αναλυτικά δράσεις και εκδηλώσεις που γίνονται στον Λόφο καθημερινά, έχουν αναρτηθεί στο https://solidaritywithrosanera.wordpress.com/

2 Comments

  1. Συγκινητική η αγάπη που δείχνουν τα Χν για τη προβολή της Ρόζας μας. Μακάρι να ακολουθήσουν τα Νέα, το Βήμα, το Mega, ο Σκάι! Αξιέπαινη προσπάθεια.

  2. ΄Οταν κάποιοι συμπολίτες μας δηλώνουν ότι ρεύμα ,στέγη, ύδρευση,υγεία παιδεία είναι δημόσια αγαθά και θα έπρεπε να παρέχονται ελεύθερα σε όλους προκύπτει μια εύλογη απορία.Επειδή χωρίς εργασία δεν υλοποιείται τίποτα ποιός θα εργάζεται και θα επωμίζεται το κόστος για να χορηγηθούν δωρεάν τα εν λόγω αγαθά;Δεδομένου ότι λεφτόδεντρα δεν ευδοκιμούν και λεφτοσύννεφα δεν φαίνονται στον ορίζοντα απομένουν μόνο τα χρήματα των σκληρά εργαζόμενων ελλήνων φορολογουμένων πολιτών.Πως ακριβώς θα γίνει η επιλογή αυτών που θα εργάζονται και των άλλων που θα κάαααθονται και θα απολαμβάνουν την ζωή τους από το προϊόν της εργασίας των άλλων;Αυτό μάλλον με γαλέρα θα μοιάζει όπου οι μισοί θα τραβάνε κουπί και οι άλλοι μισοί θα αγναντεύουν την θάλασσα.Εγώ προσωπικά διαλέγω με τα χίλια την δεύτερη ομάδα.Από αυτή την εξίσωση πρέπει βεβαίως να αφαιρεθεί η παιδεία και η υγεία πρόκειται για άλλης τάξεως μεγέθη και το σύνταγμα της πατρίδος μας έχει μεριμνήσει γι΄αυτά θεσμικά και έχει φροντίσει ώστε οι λειτουργικές τους δαπάνες θα καλύπτονται από τον προϋπολογισμό ,δηλαδή από τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών,που όπως είδαμε αποτελούν και την μόνη πηγή εσόδων.΄Εχω όμως την αίσθηση ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ο λόγος γίνεται για τον χώρο κατάληψης.Ας προτείνουν λοιπόν ποιά μερίδα φορολογουμένων πολιτών θα επιβαρυνθεί μ΄αύτό το κόστος.Θα είναι οι ιδιοκτήτες εστιατορίων,θα είναι οι ιδιοκτήτες καφετεριών,οι ιδιοκτήτες ταξί;Αφού πιστεύουν ότι το αίτημα τους είναι δίκαιο ας βγούν μπροστά και ας κάνουν ξεκάθαρες προτάσεις…..Σε δίκαιες διεκδικήσεις πάντα υπάρχει ανταπόκριση…..

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα